Prada de Conflent
50 Universitat Catalana d’Estiu: "I tanmateix, la remor persisteix"
03/08/2018 Cultura

Del 16 al 23 d’agost d’enguany, tindrà lloc la 50a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE 2018) a Prada, presidida pel catedràtic d’història contemporània Jordi Casassas. L’eix vertebrador d’aquesta edició es resumeix amb el lema «I tanmateix, la remor persisteix», un vers de Miquel Martí i Pol que apel·la als fets que ha viscut Catalunya recentment. Amb motiu dels 50 anys, hi ha hagut una primera tongada d’activitats a la ciutat de Manresa del 5 al 10 de juliol passat.

Com ja és habitual, aquesta edició presenta un programa extens de cursos de coneixement cultural i d’àrees diverses, seminaris, debats, jornades, tallers, conferències, taules rodones, espectacles i cinema. El cartell d’enguany es basa en una obra de l’escultor Jaume Plensa (Barcelona, 1955), especialment conegut per les seves escultures de gran format presents a diferents ciutats del món. 

En aquest marc, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) obrirà properament la convocatòria d’Ajuts per al finançament de l’estada a la Universitat Catalana d’Estiu (ESTIU) que ofereix beques a estudiants universitaris i preuniversitaris de graus i postgraus (entre 18 i 30 anys), que estiguin preinscrits en alguna de les 21 universitats integrades a la Xarxa Vives d’Universitats (XVU). Són beques que cobreixen el 75 % del cost de matriculació, estada i manutenció.

Per a informar-vos sobre el programa d’activitats i la matrícula a la UCE 2018, podeu consultar el lloc web de la UCE.