Repressió
L’Audičncia Provincial confirma l’absolució de Maria Rovira i Maria José Lecha
13/06/2018 Drets i Llibertats
L’Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs d’apel·lació que van presentar Eugenio Zambrano i la CSI-F contra la Sentència del Jutjat d’Instrucció 16 que absolia a les dues regidores de la CUP Capgirem Barcelona d’un delicte lleu de lesions. L’Audiència Provincial ja havia donat un revés als recurrents anteriorment quan va descartar que els fets denunciats fossin jutjats per atemptat a l’autoritat, desordres públics, coaccions i un delicte contra la llibertat sindical. Es confirma de nou que es tractava d’una denúncia sense fonament emmarcada en l’assetjament que un grup reduït de la Guàrdia Urbana du a terme contra la CUP Capgirem Barcelona i les seves regidores.

Els fets es remunten al passat 1 de desembre quan membres del CSI-F van assaltar la roda de premsa de la CUP Capgirem Barcelona a la Ciutat de la Justícia. El denunciant, acompanyat d’altres persones del seu sindicat, van impedir que Josep Garganté i el seu advocat, Eduardo Cáliz (advocat d’Alerta Solidària), fessin declaracions als mitjans de comunicació abans d’entrar al judici, a base de cops, empentes i insults.

En aquella ocasió es va portar a judici al regidor Josep Garganté acusat de coaccionar un metge d’urgències segons agents de la Guàrdia Urbana, fet que va ser desmentit pel propi metge, motiu pel qual Garganté va ser absolt. De fet, la minuta policial afirmava que el metge havia denunciat a Garganté, fet que va negar el propi metge en començar el judici. A dia d’avui, l’Ajuntament encara no ha obert cap investigació interna per un presumpte falsejament de l’acta policial que podria ésser constitutiu d’un delicte de falsedat en document públic, entre d’altres.