Agressions feixistes
Presentada la denúncia als Mossos davant les agressions i amenaces al regidor de la CUP i militant de La Forja de Canet

La denúncia se sumarà a la ja interposada la setmana passada pels ferits a causa de l’atac del grup d’ultra dreta el passat dia 21 de maig

30/05/2018 Drets i Llibertats

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i La Forja (organització juvenil) han decidit posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra les amenaces que el regidor de la formació a Canet de MarMarc Jiménez, i el militant de La Forja Biel López, han rebut els últims dies a causa dels fets del proppassat 21 de maig, quan un grup d’ultra dreta va agredir als membres del CDR de Canet de Mar que protestaven simbòlica i pacíficament amb creus grogues a la platja per denunciar la mort de la democràcia i la justícia a l’estat espanyol, i per demanar l’alliberament dels presos polítics.

En Biel López, militant de La Forja, ha explicat les desenes d'amenaces molt greus que ha rebut des dels fets de la platja de Canet per part del grup d'ultradreta via xarxes socials, algunes de mort.

El regidor de la CUP a Canet de Mar, Marc Jiménez, ha explicat que les accions de la ultradreta al Maresme no són fets aïllats, sinó que són organitzats, posant exemples els múltiples atacs que s’han patit a Vilassar de Mar, Mataró i Canet. Afegint que "mentre uns toleren, i en alguns casos, promouen, les accions de la ultradreta, nosaltres tenim clar que no els volem als nostres carrers".

L’advocat d’Alerta Solidària Jordi Busquets ha argumentat que "aquest grup organitzat pretén intimidar i atemorir a les persones independentistes que pacíficament exerceixen el seu dret d'expressió i defensen la democràcia".

Per últim, Eulàlia Reguant, l’exdiputada de la CUP i actual regidora a l’Ajuntament de Barcelona i membre del Secretariat Nacional de l’organització, ha detallat que no es tracten de fets aïllats sinó que des de l'octubre els grups feixistes actuen impunement i organitzada.