Llibertat d'Expressió
L'Audičncia Nacional espanyola dicta ordre de detenció estatal i internacional per al raper Valtonyc

El grup de suport a Valtonyc ha dit que desconeix si el raper és a Bèlgica, després que dimecres alguns mitjans publiquessin que havia marxat a l'estranger i molt concretament a Brussel·les.

24/05/2018 Drets i Llibertats

El fiscal de l'Audiència Nacional ha dictat una ordre de detenció espanyola i internacional contra Valtonyc. La fiscalia admet que el cantant està "en parador desconegut" i que ha sigut impossible notificar-li la diligència que requeria el seu ingrés a presó en el termini de deu dies. En teoria, Valtonyc tenia fins a les 12 de la nit per presentar-se a la presó, de manera que s'ha accelerat la maquinària judicial davant les informacions periodístiques que ahir van revelar que havia fugit de l'Estat espanyol.

El grup de suport a Valtonyc ha dit que desconeix si el raper és a Bèlgica, com ha circulat les últimes hores. Així ho ha admès Mulay Embarek, un dels membres, després que dimecres alguns mitjans publiquessin que havia marxat a l'estranger.

Embarek ha assegurat que l'entorn proper del cantant, entre els quals se situen els membres del grup de suport, no sap res d'ell des de fa tres setmanes: "Nosaltres no en sabem res, fa tres setmanes que no sabem res, si és viu o és mort. En el cas que hagi triat l'exili nosaltres seguirem avançant, l'exili no és una rendició, és seguir la lluita."

Per la seva banda, el raper Pablo Hasel ha confirmat en roda de premsa des de l'Eurocambra que ell no té intencions de marxar a l'estranger.