En defensa dels nostres drets i llibertats i de la voluntat democrątica del poble de Berga

L'alcaldessa de la nostra ciutat serà jutjada el proper 21 de maig. El seu delicte, respectar la voluntat popular i defensar el dret a l’autodeterminació. La petició fiscal és d’una pena de tres mesos de multa a raó de 6€ per dia i sis d’inhabilitació especial per a l’exercici de qualsevol ocupació o càrrec públic. En cas de que el jutge acceptés la petició de la fiscalia, suposaria una violació flagrant de la voluntat popular berguedana, del mandat popular que l'alcaldessa defensa. Suposaria la violació dels drets democràtics dels berguedans i berguedanes.

Davant aquest judici polític a l’alcaldessa de la nostra ciutat, volem posar de manifest que els delictes de desobediència de la qual se l’acusa són un contrasentit, en tant que l’únic que estava fent la Montse Venturós era obeir el mandat popular que emanava del Ple Municipal, on es va aprovar el setembre del 2012 per majoria, deixar la bandera estelada al balcó de l'ajuntament. En aquest sentit, manifestem:

 El nostre rebuig a l’ús de la justícia per a perseguir idees polítiques legítimes com ho és l’independentisme. Una persecució judicial que pateixen prop de dues mil persones.

 El refús davant una possible inhabilitació de l’alcaldessa ja que entem que el que va fer no és més que donar compliment a la voluntat del poble berguedà, als nostres drets democràtics i llibertats com a poble. Els alcaldes i alcaldesses els escull el poble, i és el poble el que ha de decidir. Cap tribunal té dret a suplantar la voluntat democràtica d’un poble.

 Exigim que finalitzi la persecució contra la nostra alcaldessa i contra el nostre poble. Una persecució que no és només judicial, sinó que també hem hagut de patir actes vandàlics feixistes als nostres carrers que, aquests sí, resten impunes. Volem que finalitzi aquesta deriva autoritària i antidemocràtica que ens posa en el punt de mira.