Agressions feixistes
Denuncien als Mossos les agressions i amenaces al regidor de la CUP i militant de La Forja, veïns de Canet de Mar

Consideren que no es tracta d'un fet aïllat, doncs són múltiples els atacs que estem patint al Maresme aquests últims mesos: Vilassar de Mar, Mataró i Canet de Mar podrien ser-ne exemples.

29/05/2018 Drets i Llibertats

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i l'organització juvenil La Forja han decidit posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra les amenaces que el regidor de la formació a Canet de Mar, Marc Jiménez, i el militant de La Forja Biel López, han rebut els últims dies a causa dels fets del proppassat 21 de maig, quan un grup d’ultra dreta va agredir als membres del CDR de Canet de Mar que protestaven simbòlica i pacíficament amb creus grogues a la platja per denunciar la mort de la democràcia i la justícia a l’estat espanyol, i per demanar l’alliberament dels presos polítics i la fundació de la República Catalana.

Consideren, però, que no es tracta d'un fet aïllat, doncs són múltiples els atacs que estem patint al Maresme aquests últims mesos: Vilassar de Mar, Mataró i Canet de Mar podrien ser-ne exemples. Ara bé, mentre uns toleren la presència de la ultra-dreta, nosaltres tenim clar que no els volem en els nostres carrers.

Conjuntament amb Alerta Solidària oferiran una roda de premsa a la Comissaria de Les Corts el proper dimecres 30 de maig a les 9h del matí prèvia a la interposició de la denúncia davant la policia.

Resten pendents de veure què fa la fiscalia de delictes d'odi al respecte, doncs consideren que del que es tracta és d'un grup organitzat que, de manera reiterada, pretén intimidar i atemorir a les independentistes, mentre aquestes no només lluitem per l'alliberament del nostre poble, sinó que veiem com s'empara i sosté el feixisme per les pròpies institucions per utilizar-lo com una eina més de coerció, imposant un retrocés dels drets i la llibertat personal i col·lectiva.

Aquesta denúncia se sumarà a la ja interposada la setmana passada pels ferits a causa de l’atac del grup d’ultra dreta el passat dia 21.