#FreeAnnaGabriel
Acte solidari per l'Anna Gabriel a l'Aldea
16/05/2018 Drets i Llibertats
Diumenge 3 de juny, a les 12 de migdia, a les Xiques, a l’Aldea, el col·lectiu feminista llibertari Llibertes fem un acte solidari per recaptar diners per a l’Anna Gabriel, exiliada a Suïssa.

L’Anna va exiliar-se arrel de ser imputada pel jutge Pablo Llarena pel cas de l’1 d’octubre. En una entrevista a Vilaweb l’Anna deia: «no hi ha cap base per a sostenir que jo hagi comès cap delicte i, en canvi, es pot defensar amb tot fonament que hi ha una persecució política.»

Les Llibertes ens volem solidaritzar amb l’Anna i amb totes les preses polítiques i exiliades. Per aquesta causa l’Assumpta Arasa Altimira i l’Antònia Ripoll, dues pintores, artistes i activistes han creat una sèrie de pintures que es posaran a la venda diumenge 3 de juny. Les obres estaran exposades a Les Xiques, a l’Aldea, a l’avinguda Catalunya 329. A més oferirem un vermut solidari per a que totes les que vinguin puguin col·laborar amb la caixa de resistència, tant si compren una obra com si no.

L’acte comptarà també amb la presentació del llibre Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la independència, és un llibre d’autoria col·lectiva amb contribucions de feministes i activistes LGTBI que explora les relacions entre els feminismes i la independència. L’Anna hi va escriure un article «De la recuperació de les sobiranies i la República feminista». La presentació anirà a càrrec de Núria Comerma, coautora del llibre, on també hi escriuen, entre moltes d’altres Aina Torres, Bel Olid, Fàtima Aatar El Achouch, Laia Estrada, Maria Rovira, Natza Farré, Teresa Forcades…

Les accions de les Llibertes van encaminades a trencar amb l’estructura jeràrquica i heteropatriarcal de la societat, amb aquest acte solidari posarem en relleu la necessitat d’avançar cap a la República feminista.