Memòria independentista
Ha mort Rosa Naval, lluitadora independentista represaliada el 1980
02/04/2018 Política

Ahir es va conèixer la mort de Rosa Naval Rico als 71 anys, una militant independentista que va ser represaliada l'any 1980, detinguda en la ràtzia contra persones acusades de formar part del conegut com l'Exèrcit Popular Català (EPOCA), i empresonada.

Rosa Naval va ser membre activa dels CSCP i una de les precursores de l'MDT a la segona meitat dels anys vuitanta, vinculada a les assemblees de Gràcia i de Sants. Va viure durant anys a Campdevànol, i més endavant al Masnou.

Ja jubilada, durant molts anys havia treballat a l'Associació de Mestres Rosa Sensat, i havia exercit de professora de català.

El seu comiat d'aquesta lluitadora independentista i activista de la llengua i de la lluita feminista s'ha realitzat avui al Cementiri de Sant Andreu, a Barcelona, a les 13h. Un important gruix de persones, joves i grans militants independentistes, companys familiars i veïns, eren presents en el darrer comiat a Naval.

La sepultura s'ha realitzat al mateix nínxol que ocupava Ramon Subirats i Coral, represaliat independentista i parella de Rosa Naval durant molts anys.

Aquest matí la CUP del Masnou, a la qual es mantenia vinculada, ha fet una piulada de record d'aquest lluitadora independentista.