Discriminació
Denuncien el greus problemes que tenen els malienses en el Consolat Honorari de Mali a Barcelona
13/04/2018 Drets i Llibertats
Denuncien el greus problemes que tenen els malienses en el Consolat Honorari de Mali a Barcelona Denuncien el greus problemes que tenen els malienses en el Consolat Honorari de Mali a Barcelona

Bakary Keita, representant a Catalunya de 3 associacions de ciutadans de Mali ha denunciat "greus els problemes que tenen els malienses en el Consolat Honorari de Mali a Barcelona".

El primer problema que assenyala és que el preu dels documents en aquest consolat és molt diferent del que paguen els malienses que viuen en altres punts d'Espanya. El seu passaport és el més car de tots els membres de continent africà  i mentre els maliense que viuen a Madrid paguen 83 €, els que viuen a Catalunya paguem 103 €.

Per al carnet d'identitat nacional de Mali, els malienses que viuen a Madrid paguen 12 €, mentre els que viuen a Catalunya n paguen 25 €.

A més el Consolat de Barcelona s'ha inventat una targeta que ha anomenat targeta d'inscripció que també costa 15 € és obligatòria i es cobra sense cap tipus de factura ni rebut.

Si sol·liciten el seu passaport a Madrid pot trigar 3 mesos, però a Barcelona pot trigar més d'1 any.

Aquests fets són la causa de fons dels últims esdeveniments viscuts en el consolat de Mali a Barcelona. Per això estan preparant una manifestació per demanar la dimissió dels responsables d'aquest consolat "perquè ja estem farts de la seva corrupció i el seu maltractament".

Bakary Keita, representa a Catalunya de 3 associacions de ciutadans de Mali: Els Comitès de Defensa de la República (CDR), el Consell Superior de la Diàspora i el Consejo Nacional de Juventud de Mali.