Sanitat pública
Inici de la campanya a Tarragona "Les llistes d'espera maten-No marxis sense hora!"
16/02/2018 Salut

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona incia el proper 20 de febrer la campanya "Les llistes d'espera maten-No marxis sense hora!" de 9h a 12h al hall de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona amb una taula informativa i de recollida de reclamacions dels pacients.

"Les llistes d'espera, diagnòstiques i quirúrgiques, són el principal problema del nostre sistema sanitari. En els últims anys, com a resultat del pla de deteriorament, desmantellament i privatització del sistema sanitari, s'han incrementat fins a xifres impensables.

Mentre nombroses persones esperen una intervenció quirúrgica o la primera consulta amb l'especialista per ser diagnosticades, són molts els llits hospitalaris que estan tancats; al mateix temps que quiròfans, laboratoris, alta tecnologia i serveis de diagnòstics per la imatge es mantenen a plena utilització només una part del dia.

Fins i tot alguns centres sanitaris públics utilitzen zones per tractar malalts d'assegurances privades.
Sorprenentment molts pacients que podrien ser atesos en aquests centres infrautilitzats s'estan enviant a centres privats.
Aquest és el resultat del deteriorament planificat del sistema sanitari públic"