Ensenyament
Actes en memňria del naixement de Francesc Ferrer i Guŕrdia i de suport als docents i l’escola catalana davant la repressió

Sota el lema "Defensem el nostre model educatiu i els valors democràtics de convivència i llibertat"

08/01/2018 Educació

Els Docents per la República (DxR) i els Comitès de Defensa de la República (CDR Catalunya), conjuntament amb altres entitats a nivell local, han convocat una sèrie d’actes per donar suport als docents i al model d’escola catalana, davant la repressió actual, coincidint amb l’efemèride del naixement de Francesc Ferrer i Guàrdia* dimecres vinent. Aquests actes tindran lloc a diferents punts del país el dia 10 de gener a les 19h.

Els llocs confirmats a hores d'ara són:

Vic concentració a la plaça major,

Girona concentració davant de l'Ajuntament,

La Bisbal d'Empordà tertúlia a les Escoles Velles,

Manresa concentració davant l’Ajuntament,

Reus concentració davant l’Ajuntament,

Valls concentració davant l’Ajuntament,

Granollers concentració a la plaça de la Porxada i un cicle de conferències,

Igualada concentració davant de l'Ajuntament.

S’estan acabant de tancar més mobilitzacions a altres localitats. En aquests actes es llegirà un manifest comú de forma simultània durant l’acte, que vol fer palès el suport als docents i a la seva tasca diària de transmissió de valors democràtics, de convivència i de llibertat: "Fem costat als nostres docents davant de la repressió, la por i l’autocensura que ens volen imposar a tots i totes!"

Cal recordar que Ferrer i Guàrdia fou un pedagog perseguit per adoctrinar infants i afusellat per l’Estat Espanyol el 13 d’octubre de 1909, acusat dels fets de la setmana tràgica.