Impunitat feixista
Agressió feixista a Salt contra un militant d'IPS-CUP mentre enganxava cartells electorals del 21D

Mentre a Palautordera un grup d'encaputxats que vestien roba militar, han arrencat i esquinçat pancartes i plafons de la CUP i d'altres partits independentistes.

10/12/2017 Drets i Llibertats

Divendres passat, un membre de l’assemblea d’Independents per Salt - CUP va ser agredit per un grup d’individus d’estètica neonazi al crit de “hijo de puta i viva España” mentre penjava material electoral de la CUP als carrers de la població.

Segons la formació, aquest no és un fet aïllat. Ja són masses els episodis d’agressions de grups d’ultradreta contra les expressions dels moviments populars, contra el moviment d’alliberament català.

Per a IPS-CUP, "la sensació d’impunitat amb la que s’han viscut tants atacs en diverses localitats ens fa pensar que formen part del sistema de repressió de l’estat per intentar atemorir el nostre poble i les reivindicacions de la seva gent".

Remarca que, "si buscaven atemorir-nos només han aconseguit més fermesa i compromís. Si ens buscaven doblegats, només ens trobaran DEMPEUS".

El feixisme també entra en campanya al Baix Montseny

Divendres al migdia, un grup d'encaputxats que vestien roba militar, han arrencat i esquinçat pancartes i plafons de la CUP i d'altres partits independentistes.

Una veïna ha vist com tres encaputxats estaven arrencant una pancarta de la CUP a Palautordera, a plena llum de dia. Quan els ha recriminat el que estaven fent, el grup d'encaputxats amb passamuntanyes l'ha respost amb salutacions feixistes. La mateixa veïna ha alertat als Mossos d'Esquadra del que estava passant, i diversos cotxes patrulla s'han desplaçat a la zona. Tanmateix, i durant tot el migdia, veïns de Sant Esteve, Sant Celoni i Llinars han denunciat atacs similars a les seves poblacions.

Des de les Assemblees de la CUP de Palautordera, Sant Celoni i Sant Esteve, s'esà recopilant tota la informació que han recollit els i les veïnes, per presentar una denúncia a la Junta Electoral, per delicte electoral. Alhora, denunciem la impunitat amb la qual actuen aquests grups feixistes, i la greu amenaça que representen per a les forces polítiques democràtiques.

Remrquen que "Aquestes actituds i accions de caràcter feixista, només ens refermen en la nostra voluntat de guanyar les eleccions del 21D per construir una República més democràtica. Seguirem dempeus en la nostra lluita, i bona mostra és la reposició de les pancartes malmeses (fotografia adjunta) mitja hora després dels fets. Des de la CUP volem dir ben clar que, enfront del “a por ellos” que han animat les forces del règim del '78, es trobaran el nostre “No passaran” antifeixista".