Tornam a cridar, fort i clar, després de més de quaranta anys: DEMOCRÀCIA I LLIBERTAT... LLIBERTAT, LLIBERTAT ... !!!
Les entitats que conformam la Coordinadora d'Entitats per la Democràcia volem expressar el nostre total i més enèrgic rebuig a l'actitud repressiva i a la deriva antidemocràtica de l'Estat espanyol, que les darreres setmanes i mesos s'ha evidenciat d'una forma insostenible contra la ciutadania i les institucions de Catalunya.
Des de Mallorca alçam la nostra veu per unir-la solidàriament a la de centenars de milers de catalans i catalanes que ara mateix s'estan manifestant a Barcelona, i també la unim a la dels demòcrates de la resta de l'Estat i del món que, indignats, diem "no a la repressió, sí a la democràcia".
Diuen que la solidaritat és la tendresa entre els pobles. Però avui no ens manifestam per Catalunya des d'una solidaritat llunyana: la repressió a les llibertats i als drets civils a Catalunya, el neocentralisme contra l'autogovern a Catalunya també ens amenaça i ens afecta directament.
Avui hi ha la Presidenta del Parlament de Catalunya i bona part de la seva mesa en llibertat sota fiança per permetre el debat i el diàleg. Avui el vicepresident i set dels consellers del Govern de la Generalitat són a la presó per possibilitar que la gent votàs en un referèndum on l'única violència va venir per part de l'Estat. Avui el President i quatre consellers de la Generalitat són a l'exili per fer cas al que la gent va votar. Avui dos dirigents socials són a la presó per organitzar les majors mobilitzacions ciutadanes pacífiques que ha conegut aquest país. Avui centenars de batles i càrrecs catalans estan imputats per motius ideològics. Avui les institucions catalanes estan escapçades i intervingudes per no seguir els dictàmens del Govern estatal. 
I tot això amb unes garanties processals que, com han denunciat més de 150 penalistes, s'han vist vulnerades.
Davant aquesta realitat alçam les nostres veus per exigir la llibertat immediata dels presos polítics, d'en Jordi, de n'Oriol, de na Meritxell, d'en Jordi, d'en Raül, de na Dolors, d'en Jordi, d'en Josep, d'en Carles i d'en Joaquim. 
Exigim, també, la fi de la via judicial contra l'independentisme català i que el President Puigdemont i els quatre consellers que són a Brussel·les puguin retornar amb garanties.
Exigim l'aixecament de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.
Exigim l'inici d'un diàleg que permeti la solució democràtica al conflicte català. 
I ho exigim a la Unió Europea, que vergonyosament mira cap a un altre costat, però ho exigim sobretot als directes responsables: al Govern i als poders espanyols, però també al PP i als partits que li donen suport en la seva deriva repressiva i recentralitzadora: Ciudadanos i el PSOE. 
De forma molt especial ens volem dirigir al socialisme de base, de cor, recordant-los que en altres èpoques ells també sofriren la persecució estatal en nom de la legalitat vigent. La sofriren amb nosaltres, els demòcrates, i nosaltres els demanam que no legitimin una nova persecució que poden acabar patint de bell nou. Els demanam que alcin la seva veu amb nosaltres per dir "no en el nostre nom".
Perquè la virulència de l'Estat contra Catalunya no és aliena a les sentències contra sindicalistes per la vaga general de 2012, a la detenció d'uns titellaires a Madrid, a la intervenció econòmica de l'Ajuntament presidit per Manuela Carmena, a la imputació del director de la revista El Jueves o a la presó del raper mallorquí Valtonyc. I són només uns exemples. La virulència de l'Estat és contra les llibertats, els drets civils i la democràcia.
Per tot això som avui aquí. Perquè sentin des dels palaus i despatxos, de Madrid i d'arreu, que la democràcia i les llibertats que va guanyar la gent, seran defensades per la gent. I que no defallirem. 
Tornarem a sortir les vegades que siguin necessàries, fins que en Jordi Cuixart, en Jordi Sànchez, n’Oriol Junqueras, en Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó siguin de bell nou al carrer, amb els seus. Els volem anomenar pels seus noms, són persones honestes, bona gent, i allò que han fet és exercir la responsabilitat de dirigir les Conselleries d’un govern legítim triat per la majoria del poble de Catalunya .
Tornam a cridar, fort i clar, després de més de quaranta anys: DEMOCRÀCIA I LLIBERTAT... LLIBERTAT, LLIBERTAT ... !!!
Manifestació a Palma i cassolada a Maó per la llibertat dels presos polítics i per la democràcia
11 de novembre de 2017