Solidaritat
Les famílies dels presos polítics i exiliats preseten "l’Associació Catalana pels Drets Civils"

L’objectiu de convertir-la en una “xarxa de defensa dels drets civils, principalment als Països Catalans però també a la resta de la Unió Europea”

22/11/2017 Drets i Llibertats

Els familiars dels presos polítics i del Govern a Bèlgica han presentat aquest dimarts l'Associació Catalana pels Drets Civils amb l'objectiu d'organitzar-se en una xarxa de suport conjunta. Segons va explicar la dona del conseller Josep Rull, Meritxell Lluís, el que pretenen és “canalitzar” les mostres de suport de la ciutadania cap als familiars dels represaliats. Per començar, la plataforma ha presentat el domini Adretscivils.cat, on es faciliten les dades per fer donacions que es destinaran a sufragar les despeses dels desplaçaments dels familiars per veure tant els presos com els membres del Govern a Bèlgica.

“Moltes entitats i persones s’han adreçat a nosaltres per donar-nos suport -va assegurar Lluís-. Som aquí per una raó bàsica, que és que els nostres familiars no són a casa. Això ens va fer dir: fem una plataforma”, va concloure. Els costos processals i les fiances no es pagarien per mitjà d’aquestes donacions, sinó amb els donatius que els ciutadans estan fent a la caixa de solidaritat de l’ANC.

La dona de Josep Rull va recalcar que l’aparició d’aquesta associació neix de la “situació extraordinària” que viu el país. No obstant això, l’organització sorgeix amb expectatives de seguir en marxa un temps. Així es desprèn de les paraules de Diana Riba, que ahir va expressar l’objectiu de convertir-la en una “xarxa de defensa dels drets civils, principalment als Països Catalans però també a la resta de la Unió Europea”.