Terraferida denuncia que la Llei de turisme permet ampliar tot tipus de construccions turístiques passant per damunt de la legislació urbanística.

Turisme va introduir en el darrer moment una disposició que permet augments del 10% a edificacions turístiques, encara que estigui prohibit pel Pla Territorial.
 

23/10/2017 Territori

Segons Terraferida, "El debat atropellat sobre la reforma de la Llei Turística, el sostre de places, el lloguer turístic i altres aspectes han soterrat una part de la llei que passa per damunt de l’ordenació urbanística i turística vigent i tendrà efectes de gran impacte territorial. Es tracta de la “Disposició Addicional Tercera” (DA3), introduïda en la recta final de la tramitació, que permet a hotels, xalets, i tota casta d’instal·lacions turístiques botar-se la normativa urbanística. Amb anterioritat, hem denunciat de forma reiterada el fet que els habitatges de lloguer turístic ignoraven els planejaments municipals pel fet de permetre’s en un sòl classificat com a residencial. La DA3 però, va més enllà i ara permetrà:

1. Augmentar el volum de les edificacions turístiques un 10%.
2. Reordenar i reubicar volums existents dins la mateixa parcel·la.
3. Incrementar les superfícies ja edificades.
4. Aprofitar el subsòl per a usos habitables.
5. Redistribuir les places autoritzades."

Passen per damunt altres administracions sols per edificar més, mai per protegir.

Recorda Terraferida que la plataforma #SenseLímitsNoHiHaFutur impulsà un manifest al que es van adherir 5.000 persones i 135 entitats. Aquesta plataforma es va reunir el mes de febrer amb Francina Armengol i Biel Barceló al Consolat de Mar i els va lliurar un document amb 50 propostes en defensa del territori. Els dos principals responsables del Govern varen rebutjar prendre mesures de contenció urbanística amb l’excusa que “no podem passar per damunt de les competències dels Consells ni dels Ajuntaments”. Sembla que aquesta condició sols és aplicable quan es parla de protegir territori, perquè quan es tracta d’urbanitzar més, s’atropellen les competències del Consell i els Ajuntaments.

Demanen la retirada de la Disposició Addicional Tercera.

La DA3 tendrà una vigència de 3 anys. La nostra entitat entén que es tracta d’una nova amnistia encoberta a la que es podrien acollir centenars d’edificacions turístiques. Mentre tots els ciutadans han de complir les lleis, el turisme gaudeix d’una nova bula i es pot botar lleis que la resta de sectors sí que han de complir. Per tot plegat, i més enllà de
demanar una concreció acurada d’alguns aspectes de la DA3, Terraferida sol·licita la seva eliminació.