Mitjans
Estudiants de la UAB fan un vídeo per desmentir les afirmacions demagògiques del programa ''Espejo Publico'

Uns estudiants de quart de Periodisme de la UAB hem fet un vídeo que desmenteix la intenció demagògica del programa 'Espejo Publico', que entrevistava membres de Ciutadans i SCC per alimentar una fractua social al campus universitari

20/10/2017 Comunicació

El vídeo, que neix d’una iniciativa de quatre estudiants de la UAB, rebat les declaracions difoses al programa d'Antena 3 en què s'assegurava que hi havia estudiants unionistes que patien "assetjaments constants pel seu sentiment “no-independentista”.

En un escrit explicatiu que han tramès els estudiants de periodisme de la UAB, es recorda que la manca de pluralitat a l'àmbit universitari que ha pretès difondre el programa 'Espejo Publico' i les membres dels grups unionistes entrevistades és falsa, tal i com queda palès al vídeo. En aquest sentit, els estudiants asseguren que el programa presentat per Susana Griso "no respecta la pluralitat informativa que han de complir els mitjans de comunicació, ja que només representa un cas de molts casos. Un cas, que a més a més, considerem molt minoritari i es presenta com a general."

També recorden que entre el professorat de la UAB existeixen diverses sensibilitats polítiques, que comparteixen des fa dècades la pluralitat i el respecte. I que "hi ha professors que mostren la seva ideologia obertament i d’altres que no ho fan. Això en cap cas, modifica la manera de fer les classes o de corregir els treballs."

Quant a les afirmacions demagògiques de les militants de C's i SCC suposadament "víctimes" de l'atmosfera existent a la UAB, l'escrit i el vídeo d'aquests estudiants de periodisme demostren que no hi existeix cap mena de conflicte lingüístic. És més, recorden que "ambdues llengües oficials tenen cabuda en l'espai universitari, sense exclusió, marginació dels companys ni penalització acadèmica per l'ús del castellà, així com per expressar la pròpia ideologia."

Per una altra banda, asseguren que si s'ha donat algun conat de conflicte al campus, que critiquen a l'escrit, ha estat en situacions com en els actes de rebuig cap a entitats com SCC, "la majoria dels casos per la presència de membres d’ultradreta que els acompanyaven. Però aquest vídeo que hem realitzat demostra que no és un fet general i que els atacs a persones són un fet completament aïllat."