En defensa del territori
Montgat en peu de guerra per aturar la tercera piscina d’onades artificials més gran del món
24/07/2017 Territori

La plataforma Salvem Montgat ha convocat una manifestació el proper dijous dia 27 a les 19h a la pl. de la Vila. També ha redactat un manifest contra el projecte.

L’empresa Wavegarden BCN, SL projecta construir a Montgat la tercera piscina d’onades artificials més gran del món per a practicar-hi surf. Es tractaria d’un recinte de 48.500 m2 amb una llacuna de 15.000 m3. El consum d’aigua (dolça, de la xarxa i pous freàtics) seria d’1 milió i mig de litres anuals. Al seu voltant s’hi construiria un restaurant, una botiga i una escola de surf entre d’altres serveis. A més a més l’alcaldessa de Montgat ha afirmat que «No tenim hotel, però si terrenys per a construir-lo»

Segons l’empresa, la previsió d’afluència és d’un mínim de 150.000 persones anuals repartides, sobre tot, els mesos d’estiu en un poble de menys de 12.000 habitants.

Els propietaris del terreny són la fundació Montcelimar, el patronat del qual està format per la família Cusí, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Montgat. En els seus estatuts sembla que s'especifica que els terrenys han d’estar destinats a ús docent i relacionat amb la universitat (tot i que des de la fundació Montcelimar s'afirma que són els diners obtinguts amb l'arrendament dels terrenys els que s'han d'utilitzar per ús docent i científic) cosa que, segons indica la plataforma Salvem Montgat, no es compliria.