En defensa del territori
Gairebé 300 persones es manifesten a Montgat contra el macro projecte Wavegarden

El ple de l'Ajuntament accepta la celebració d'una consulta popular vinculant

29/07/2017 Economia

Unes 300 presones es van manifestar, dijous passat, a Montgat contra el macro-projecte Wavegarden. Un cop acabada la marxa, els manifestants van omplir la sala de plens. Les mobilitzacions estaven convocades per la Plataforma Què implica Wavegarden a Montgat - Salvem Montgat.

Amb el seguiment ciutadà i la pressió popular, el ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat la celebració d'una consulta popular vinculant, tal com proposava la Plataforma en el seu manifest. Una consulta on la plataforma acceptaria el resultat, tal com va recull el manifest.

També es va constituir a l'ajuntament una Comissió especial per tractar aquest projecte amb totes les forces polítiques del consistori. La Plataforma va sol·licitar formar part activa de la Comissió, cosa que se'ls va negar argumentant la normativa vigent, però mantindran les reunions amb l'ajuntament de manera paral·lela.

Daltra banda, la Plataforma ha manifestat que continuarà amb el monitoratge del projecte, aportant dades, informant els veïns i veïnes, en definitiva generant amb la complicitat veïnal totes les dinàmiques necessàries per tal què la població pugui informar-se des de fora dels interessos particulars dels promotors del macro-projecte.