Preparats president!

El Grup d’Estudis Polítics s’adhereix a la campanya per la celebració del Referèndum d’autodeterminació de Catalunya, iniciada finalment per la Generalitat de Catalunya amb la presentació de la data i la pregunta.

Han sigut moltes les maniobres polítiques del Govern del Regne d’Espanya  per impedir la lliure expressió política del poble català per la determinació del seu futur status polìtic, econòmic, social cultural.

Han sigut moltes les negatives a facilitar des del Regne d’Espanya la celebració d’un Referèndum pactat amb l’Estat espanyol que ha mostrat sempre la seva oposició política i incumpliment reiterat de la seva obligació de reconèixer l’existència de la nació catalana.

S’ha volgut mantenir  Catalunya des de l’Estat en una situació de domini hegemònic i insolidària, de precarietat financera i competencial que impossibiliten el seu lliure desenvolupament coma comunitat social i cultural ben definida.

El Grup d’Estudis Polítics se suma a les mostres d’adhesió i d’alegria de la societat catalana  per l’anunci de la data i pregunta pel Referèndum, amb la seguretat de que aquesta decisiódelGovern dela Generalitat fidel al mandat democràtic rebut del poblede Catalunya  obre noves perspectives de creixement,  solidaritat i benestar a la nació catalana.

 

Barcelona, 9 de juny de 2017.