moviment estudiantil
L’aplicació de la rebaixa de taxes universitŕries aprovada pel Parlament buida les aules

El moviment estudiantil ha convocat vaga pels dies 1 i 2 de març

01/03/2017 Educació

La vaga estudiantil ha començat amb bon peu el primer dels dos dies de mobilitzacions convocades per avui i demà. Les assemblees de facultat es mostren contentes amb el ple seguiment a la vaga i esperen que demà la manifestació sigui un èxit. Unes dues-centes persones han ocupat la facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona i han aixecat barricades a primera hora del matí.

La principal reclamació de la vaga és que el govern de la Generalitat apliqui el mandat parlamentari de reduir el cost dels estudis. A l'abril de l'any passat, la cambra legislativa va aprovar una moció que instava al govern autonòmic a aplicar una rebaixa del 30% en les taxes universitàries i a equiparar dels preus de màster amb els preus de grau. Tot i això, fins ara no s'ha complert cap dels dos mandats. Cal recordar que el 2011 els graus van augmentar un 67% i que fins ara no s'ha aplicat cap rebaixa.

Des de les 8 del matí desenes de Mossos d'Esquadra han pres la UAB i han fet una demostració de força desplegant els efectius. Les furgonetes dels antiavalots han travessat l'eix Central del campus fins arribar a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat sense que les barricades aixecades els aturessin. Els estudiants mobilitzats s'han queixat de la nula "voluntat de negociació" dels cossos policials i han acusat l'equip de govern de la UAB de complicitat els Mossos d'Esquadra.

 

Posted by Autònoma Rebel on martes, 28 de febrero de 2017

Tot i trencar el pacte no escrit de no permetre l'entrada de policies a la universitat, el rectorat ha emés un comunicat dient que comparteix a demanda d’una rebaixa de les taxes universitàries i que entèn les mobilitzacions. El text acaba dient que no toleraran "ni amenaces a persones, ni destrosses de béns, ni presència de persones amb la cara tapada". Des de fa anys els estudiants prenen la precaució de cobrir-se el rostre per l'elevada presència de càmeres de vigilància al campus amb les que la UAB fa un espionatge polític.

A altres universitats catalanes la vaga s'ha desenvolupat sense cap incident.