Repressió
L'Ajuntament de Barcelona s'ha solidaritzat amb el cantant illenc Josep Valtonyc

El cantant ha visitat el Parlament juntament amb Muguruza i s'ha reunit amb alguns membres de la Comissió de Justícia de la cambra catalana.

22/03/2017 Drets i Llibertats

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposició de suport al cantant de rap mallorquí Josep Miquel Arenas, més conegut com Valtoniyc, condemnat a tres anys i mig per l'Audiencia Nacional espanyola. La proposició ha estat aprovada pels vots de la CUP-Capgirem Barcelona. CiU, ERC i Barcelona en Comú. Han votat en contra Ciutadans i el PP, mentre que el PSC s'ha abstingut.

Segons el text de la proposició, també es condemna el tarannà antidemocràtic de l'estat espanyol i la vulneració de llibertats que han patit i continuen patint els artistes per expressar les seves idees i posa de manifest la preocupació per l'extensió del delicte d'enaltiment del terrorisme a actes i missatges que harien d'estar emparats per l'exercici de la llibertat d'expressió i per les recents condemnes per aquest càrrec que fan retricedirs els drets fonamentals.

D'altra banda, convidat per la CUP, el raper ha visitat el Parlament  juntament amb Muguruza i s'ha reunit amb alguns membres de la Comissió de Justícia de la cambra catalana.

El músic ha comparegut en roda de premsa juntament amb Muguruza, els diputats de JxSí Lluís Llach i Gerard Gómez del Moral, el parlamentari de CSQP Joan Giner i la diputada de la CUP Anna Gabriel.

Gabriel ha explicat que estudiaran presentar una moció de suport al Parlament i altres mostres de solidaritat amb l'artista. Giner, per la seva banda, ha defensat «una cosa tan bàsica com la llibertat d'expressió» i Gómez del Moral s'ha demanat si «la justícia és igual de justa per a tots».