pobresa energètica
El govern de Badalona amenaça amb no pagar la llum per pressionar les elèctriques

L’alcaldessa explica que s’han anat aportant solucions a les empreses que no s’han volgut dur a terme però que “el treball col·laboratiu no ha donat fruits”

27/01/2017 Res-pública

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha explicat avui en roda de premsa que el Govern municipal pondera deixar de pagar les factures a les companyies elèctriques per pressionar-les i aconseguir que deixin de tallar la llum als qui no poden abonar-la. Des de fa setmanes s’estan produint talls en diferents punts de la ciutat que estan afectant a una important quantitat de llars de la ciutat.

Dolors Sabater ha dit que en els contactes mantinguts “al principi el treball era col·laboratiu i es van posar diferents solucions tècniques damunt la taula per garantir el subministrament elèctric sense talls però aquestes no s’acaben d’aplicar”. “Estem passant una onada de fred – ha afegit Sabater- sense que la companyia hagi posat solució i els veïns i les veïnes segueixen patint talls, cosa que és intolerable” ha afirmat l’alcaldessa. És per això que, segons ha explicat, l'Ajuntament "entra en una fase de revisió de contractes" i de "plantejar-se deixar de pagar les factures" atès que no pot "sostenir més aquesta situació".

L'alcaldessa ha dit que el treball col·laboratiu amb les empreses "no ha donat fruits" i ha conclòs que “les companyies han de resoldre la situació i exigim que compleixin amb la seva obligació. Esperem poder reunir-nos amb els màxims directius de l’empresa per la gravetat del problema i establir uns acords i un calendari. Estem al costat dels veïns i seguim dia a dia en el territori el problema”.