solidaritat
Les entitat sobiranistes convoquen concentracions de suport a Carme Forcadell davant dels ajuntaments i el TSJC

La presidenta del Parlament està citada a declarar per permetre la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent

14/12/2016 Drets i Llibertats
L'Assemblea Nacional Catalana ,Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis convoquen concentracions de suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant dels ajuntaments del país i a la porta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dijous i divendres. La jutge del TSJC que investiga Forcadell per permetre la votacióde les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent l'ha citat a declarar com a investigada aquest divendres, 16 de desembre.

Les mobilitzacions arrencaran aquest dijous, 15 de desembre, amb concentracions davant dels ajuntaments catalans a les 20h i en les quals es llegirà el manifest "El Parlament som tots". A Barcelona, el manifest es llegirà a la plaça Sant Jaume amb una nodrida presència de representants de partits, societat civil i els presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, llegirà el text davant del seu ajuntament, a Vilanova i la Geltrú, i el president de l'ACM, Miquel Buch, a Premià de Mar.

Divendres, a partir de les 8.15h, alcaldes, alcaldesses i electes d'arreu del país es concentraran a les portes del Parlament. A partir de les 8.45h, acompanyaran en manifestació la presidenta Forcadell fins al TSJC pel passatge dels Til·lers del Parc de la Ciutadella. A partir de les 9h, està convocada la ciutadania a les portes del TSJC, al passeig Lluís Companys, 14-16. Ciutadania i representants democràtics mostraran a Forcadell el seu suport fins que la presidenta entri al tribunal per declarar a les 9.30h.