Festa Major
1a edició de Concert per la República Catalana a Cerdanyola

L’independentisme juvenil de Cerdanyola se suma a la festa major de Sant Martí

03/11/2016 Cultura

Diverses organitzacions culturals i independentistes de Cerdanyola  celebren la primera edició del Concert per la República Catalana l’11 de novembre a la plaça Jaume Grau i Altayó. L’ANC, l’Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola, l’Associació Juvenil de Cultura Catalana i la Plataforma per la Llengua han unit forces per participar a la festa major de Sant Martí amb un concert juvenil.

El grup Trast del Baix Llobregat, els cerdanyolencs Cronopios i el punxadiscos santcolomec Radio Rebelde seran els caps de cartell de la primera edició del Concert per la República Catalana , que tindrà lloc divendres 11 de novembre a la plaça Jaume Grau i Altayó.

L’objectiu del concert és doble. D'una banda, els organitzadors destaquen una clara voluntat d’oferir al jovent de Cerdanyola una proposta d’oci popular, gratuït i en català . De l'altra, volen fer una crida a la participació activa del jovent en la construcció de la República catalana , ara que es troba al tram final.

Així doncs, tot i ser un concert de festa major, el Concert per la República Catalana tindrà un marcat contigut polític, que també s'expressa en el feminisme . Per tal de garantir que tothom passi una bona nit els organitzadors manifesten la voluntat d'aconseguir una festa lliure de masclisme i homofòbia. Per aconseguirho demanen que qualsevol persona que sigui víctima d'una actitud masclista o homòfoba es dirigeixi a la barra per demanar ajuda.

Amb una clara voluntat d’establir un precedent, els organitzadors busquen revifar les propostes d’oci juvenil i popular en català.