Aplecs
David Fernàndez presentarà "L'Atles de la corrupció als Països Catalans” l’Aplec del Sénia

Amb el lema “Pas a pas, fem Aplec”, el proper dissabte 15 d’octubre arriba a Vinaròs la sisena edició de l’Aplec del Sénia

06/10/2016 Cultura
L’organització d'aquesta jornada està formada per joves dels diferents pobles del voltant del riu Sénia i té com a objectiu fer de l’Aplec una trobada cultural, festiva i reivindicativa que defensa una cultura i una llengua pròpia compartida en el territori. A més, es pretén donar vida a una zona, normalment, oblidada per les institucions ja que és la perifèria de la perifèria.

Durant la jornada del proper dia 15 es podran trobar activitats per a tots els gustos. Començarà amb una fira d’entitats en què participaran diferents associacions de caire cultural i reivindicatiu d’arreu del territori i actuació del col·lectiu Dansa de Dansants. Després de l’èxit de l’any passat, la Muixeranga de Vinaròs i la Colla Castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta guiaran una cercavila pel centre del poble que començarà a La Pèrgola (Passeig de Colom), on estarà situada la fira, i s'acabarà a la Carpa de l’Atlàntic. Allí es durà a terme el dinar popular i el concert del grup emergent del territori “La Mà Per La Paret”.

Seguidament, el periodista i activista David Fernàndez farà una de les primeres presentacions de l’”Atles de la corrupció als Països Catalans” i, mentrestant, els més menuts podran gaudir d’un espectacle de contacontes. I per acabar el dia i donar-li el punt més festiu a la jornada, la xaranga Curteta i Bona guiarà el correbars pel centre de Vinaròs abans del sopar popular i l’inici dels concerts de Smoking Souls, Orgull de Classe i Maskarats.

Els tiquets del dinar, el correbars i les entrades dels concerts es poden adquirir des d’ara als punts de venda que apareixen al cartell. El mateix dia 15 també es podran comprar durant la fira d’entitats.