Protesta UdL
Detenen Pablo Hasel per les protestes a la UdL

El cantant ha quedat en llibertat amb càrrecs després de restar quatre hores detingut. Li imputen una agressió contra diversos periodistes per un fets produïts el 2 de juny passat després d'una roda de premsa convocada per l'Assemblea de Lletres de la UdL

21/06/2016 Educació
El cantant Pablo Hasél, detingut en altres ocasions pel contingut de denúncia política de les seves lletres El cantant Pablo Hasél, detingut en altres ocasions pel contingut de denúncia política de les seves lletres
Pablo Hasel, activista lleidatà i cantant ha estat detingut avui per agent de la policia autonòmica, i ha quedat en llibertat amb càrrecs després de gairebé quatre hores detingut. Després de les quatre hores ha pres declaració a comissaria i serà jutjat més endavant acusat d'un "delicte contra les persones."
 
A Hasel li imputen una "agressió" contra diversos periodistes per un fets produïts el 2 de juny passat després d'una roda de premsa convocada per l'Assemblea de Lletres de la UdL, durant l'ocupació dels estudiants, quan estudiants de la UdL i altres persones van increpar els periodistes després de demanar-los que no els gravessin.

Una llarga protesta de l'Assemblea de Lletres de la UdL denuncia des fa setmanes la presència policial al Rectorat mentre es realitzen classes. Per aquest motiu es va portar a terme l'ocupació del despatx del rector de la UdL, que  va començar el 17 per protestar pel fet que la subdelegada del govern espanyol a Lleida i professora, Inma Manso, assistís escortada per policies armats a les classes.

Hasel va ser condemnat a 2 anys de presó l'1 d'abril de 2014 pel tribunal especial (l'Audiència Nacional espanyola) per un delicte d'"enaltiment del terrorisme", pel contingut de les lletres de les seves cançons. En aquella ocasió Hasél va manifestar als mitjans que "Seguiré cantant. Enaltiment del terrorisme és el que fa PP i PSOE donant suport a guerres al tercer món i venent míssils a països genocides com Israel".