Xirinacs
Veïns de Sant Quirze del Vallès a l’alberg El Negre per introduir-se a la filosofia de Xirinacs

Els visitants d'El Negre van seguir uns tallers de la mà de Teresa Font, amiga i coneixedora d’en Xirinacs, que els va introduir a l'eina Globàrium dissenyada pel pensador i activista independentista

24/05/2016 Cultura

Un grup de veïns de Sant Quirze del Vallès van visitar durant el cap de setmana passat l'albert El Negre, a Ogassa, Ripollès.  Els assistents va seguir uns tallers de la mà de Teresa Font, amiga i coneixedora d’en Xirinacs, per introduir-se en l'eina Globàrium dissenyada pel pensador i activista independentista. El Globàlium és una metodologia que ajuda a globalitzar la ment, disposant d’un mapa mental privilegiat per afrontar els reptes de la vida. En aquesta cita van poder treballar un sistema econòmic alternatiu.

Els visitant vallesans també van fer senderisme pel Pla de Can Pegot, el pic de Sant Amanç, o el camí del Taga, un espai que simbolitza l’avanç cap a la plenitud personal i nacional, en base a mites geogràfics inspirats per Xirinacs i Ramon Llull.
L'alberg El Negre

El Negre és un alberg rural i centre dinamitzador del senderisme cultural ubicat en un mas del s. XIV situat en una preciosa vall d'Ogassa (Ripollès) i gestionat per la Fundació Vidabona en cooperació amb l'associació Pas-Amics d'El Camí. El mas es va rehabilitar com a alberg del Camí i com a centre formatiu i d'activitats per a joves i grans.

Aquest alberg constitueix el punt d’arribada de la primera etapa del Camí de Vidabona, un camí de quatre etapes ple de simbolismes geogràfics que representa el camí interior cap a la realització personal i col·lectiva. Es pot enllaçar amb dues etapes més fins a Núria i Montgrony.

Al centre s’hi imparteixen tallers formatius de democràcia participativa, acció no-violenta, i diàleg i consens. S’hi estudien i es difonen llegats altament transformadors com el de Lluís M. Xirinacs,GandhiAgustí Chalaux o Ramon Llull.