agressions masclistes
Més de cinquanta grups musicals participen d'una campanya contra les agressions masclistes en actes festius

La campanya pretén denunciar la impunitat de diferents conductes masclistes normalitzades al espais d'oci.

10/05/2016 Gènere

Sota el lema 'Aquí totes som iguals, masclistes no sou benvinguts', una cinquantena de grups d'arreu dels Països Catalans, de la mà del festival sabadellenc de música la Flama, han fet pública una campanya a les xarxes socials per denunciar el gran nombre d'agressions masclistes que pateixen les dones en ambients festius.

Les agressions masclistes són, per desgràcia, habituals en ambients festius tal com exposa la portaveu de la Flama Diana Rodríguez "les agressions masclistes són presents en el dia a dia i en ambients amb gran nombre de persones i festius algunes persones tendeixen a abaixar la guàrdia i tolerar actituds intolerables que en altres ambients no se suportarien". En aquest sentit, al darrer festival de la Flama, el grup de dones Roba Estesa va denunciar posteriorment que mentre tocaven alguns homes presents al públic les havien insultat i vexat pel fet de ser dones. Des de La Flama, i totes les artistes que s'incorporen a aquesta campanya, es vol denunciar aquestes situacions i demanar que entre totes prenguem les mesures necessàries perquè ni aquestes ni cap altra tipus d'actitud sexista tingui cabuda en aquests espais.

En paraules de Diana "llancem aquesta campanya per tal de conscienciar, denunciar i perseguir totes aquestes actituds i les persones que les practiquen, i més ara que comença a ser època de festivals i festes majors" i demanem a totes les persones que les pateixin o les vegin que no les invisibilitzin sinó que les denunciïn i persegueixin a les persones que les duguin a terme. Per altra banda també demanem a l'organització de festivals i festes majors que prengui les mesures
necessàries per evitar aquestes actituds i que en cas que es produeixin actuïn de forma contundent". Des de La Flama, també s'anima a totes les persones que hagin patit o presenciat agressions d'aquest tipus i que no hagin rebut l'ajuda que considerarien pertinent per part de l'entorn o de l'organització de l'esdeveniment que ho denunciïn, ja que aquesta és l'única forma d'acabar amb aquestes intolerables pràctiques.

Grups adherits a la campanya fins al dia 10 de maig:

8mm, A-Tok, Aloha Bennets, Alquadrat, Altercat, Aspencat, Auxili, Bonobos, Cesk Freixas, Coet, Cultrum, Dalton Band, EAM, Ebri Knight, Edurne Vega, La Folie, Funkiwis, Hora de Joglar, JoKB, K-liu, Kòdul, La Golden Beat, Les Anxovetes, Mondo Löco, Papagayo, Penetres, Pupil·les dilatives, Rachola, Relamidos, Rereguarda, Roba Estesa, Sense Sal, The crab apples, Trast, Trau, Vadebó, Terrasseta Preixens, Judit Nedderman, Assekes, Mafalda, Lágrimas de Sangre, Second
Trast, El Diluvi, Lu Rois, Wagner Pa & Brazuca Matraca.