Llibres
El barri barceloní de Sant Andreu de Palomar acull 'LITERAL', fira de llibres i idees radicals 2016

Una fira oberta al públic, de caràcter gratuït amb la intenció de connectar els diferents projectes editorials independents i llibreries de llibre polític amb un públic lector amb inquietuts polítiques i culturals.

14/05/2016 Cultura

Aquest cap de setmana se celebra al barri de Sant Andreu de Palomar de Barcelona la segons edició de la fira LITERAL, fira de llibres i idees radicals 2016. La mostra compta amb la participació de més de 60 editorials, ponents internacionals entre els quals cal destacar la premi Nobel Svetlana Aleksiévitx i el multidisciplinar Nanni Balestrini; les actuacions de Josep Julien o el recital de Joan Margarit així com un llarg etcètera d'actes com entrevistes a autors o actuacions musicals. El certàmen està organitzat per les editorials Tigre de Paper, Virus, Pol·len, Icària i Bellaterra.

El festival literari comptarà amb 10 conferències per parlar dels temes més candents ara mateix, literatura i lluita de classes, refugiats i migracions, economia feminista, història de les dones, cultura lliure i comuns, la revolució de 1936, l’aniversari de la Naqba palestina, el feixisme a Europa i l’economia crítica. Aquestes seran les temàtiques de les conferències que s’oferiran durant els dies de fira, amb la participació de les autores i autors més destacats en les diferents matèries. Debats entre els protagonistes d’aquestes categories en conflicte.

L'espai que acull la mostra és una antiga fàbrica fabril Fabra i Coats, on es van succeir part de les lluites obreres dels 70, ara recuperada com a espai al servei de la comunitat, i en especial amb el treball en comú amb l’Ateneu l’Harmonia, un espai de gestió comunitaria i col·lectiva on es faran la major part de les activitats. L’espai d’exposició i fira del llibre serà just davant de l’Ateneu, dins el mateix complexe fabril.