Ensenyament
Debat de la ILP per l'Educació Pública al Parlament

La USTEC·STEs IAC ha demanat als diputats i diputades de Junts pel sí que trenquin la disciplina de vot i que votin seguint els criteris d'igualtat, justícia social i pensant en els infants que no trien mai el seu lloc de naixement.

18/05/2016 Educació

A les 15.30h hi ha previst que el Ple del Parlament faci el debat de la totalitat de la ILP del Sistema Educatiu. És el primer pas és que els grups polítics aprovin la possibilitat de tramitar la ILP i iniciar el debat parlamentari, però pel què sembla, una part dels nostres diputats i diputades volen impedir aquesta possibilitat. JuntsxSí i el PP ja han anunciat que presentaran esmenes a la totalitat, pel que difícilment es podria debatre aquest nou model educatiu per a l'educació pública, que ha estat promogut per gran part de la comunitat educativa del país i avalat per més de 95.000 signatures.

Davant d'aquest fet, la USTEC·STEs IAC ha demanat als diputats i diputades de Junts pel sí que trenquin la disciplina de vot i que votin seguint els criteris d'igualtat, justícia social i pensant en els infants que no trien mai el seu lloc de naixement. Igualment demanem que demostrin que és veritat que volen un procés participatiu i que no tombin la primera proposició de llei vinguda de la societat civil amb una sola tarda de debat.

A més, per donar suport a aquesta ILP per un nou sistema educatiu, s'han fet diverses crides a participar a la Concentració que hi haurà davant del Parlament  a partir de les 15.00h a les portes del Parlament.

Cal recordar que, el mes de juliol de l'any passat es van lliurar les més de 95.000 signatures que donaven suport a la ILPEducació, una Iniciativa Legislativa Popular per proposar una nova Llei d'Educació de Catalunya que proposa un model 100% públic i gratuït des del 0-3 fins a la Universitat. 

El sindicat USTEC·STEs, a més d'entitat promotora, és una de les 170 entitats adherides a la ILP d'educació i ha estat recollint signatures i fent difusió d'aquesta iniciativa entre els professionals dels centres educatius (vegeu full informatiu).