sanitat pública
La Marea Blanca exigeix la retirada definitiva del Consorci Sanitari

Recorda que avui fa dos anys de la primera manifestació que iniciava centenars de mobilitzacions i posicionaments en contra del projecte. Demana al Conseller que doni per acabada una moratòria actual “innecessària i caducada al carrer”

26/04/2016 Salut

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha recordat el segon aniversari de la primera manifestació de rebuig al projecte de consorci sanitari responent les declaracions del Conseller de Salut que recentment va afirmar que el projecte està en situació de “moratòria”. Durant l’acció s’ha enterrat simbòlicament el Consorci Sanitari a la plaça Ricard Vinyes de Lleida (el lloc d’inici de la primera manifestació en contra del projecte, que va ser succeïda de 450 actes, accions i mobilitzacions). Les persones assistents han colgat de terra el projecte mentre els parlaments han recordat que el Govern va paralitzar el projecte el 30 d’abril de 2015 fruit de la pressió popular i el massiu qüestionament arreu del territori.

La Marea ha exigit al Conseller que retiri definitivament el projecte i es posi al costat de les 38.575 persones que van signar-hi en contra i de les 11.439 que hi van al·legar. Recordant que el consorci “és una aposta ideològica per eludir el dret públic i el control parlamentari en la gestió sanitària que fomenta l'opacitat i la confusió entre interessos públics i privats” li ha demanat enfortir l’Institut Català de la Salut, “marc on es poden fer reformes, amb majors garanties per avançar cap a una sanitat pública, universal i gratuïta sota control públic”.

L’acció forma part de la setmana d’accions que sota el lema “La lluita ens dóna el què el poder ens pren” anima a participar de les mobilitzacions de l’1 de maig i coincideix amb d’altres accions coordinades que exigeixen canvis d’orientació en la política sanitària catalana.