#DerogarLOMCE2M
La Plataforma Crida de les Illes amb vaga d’estudiants en contra del 3+2, la LOMCE i les retallades en educació

Les accions dels col·lectius educatius no es limiten només en el Twitter, sinó que aquesta tarda, a les 18 hores, aquests es mobilitzaran davant el Congrés dels diputats per exigir la derogació de la LOMCE i demà amb la vaga dels estudiants.

 

02/03/2016 Educació
Ahir, 1 de març, aprofitant el discurs d'investidura, diverses plataformes educatives d’arreu de l’estat espanyol, entre elles la Plataforma Crida de les Illesvan omplir Twitter de peticions per a la derogació de la LOMCE amb l'etiqueta #DerogarLOMCE2m, que va arribar a ser trending topic, va arribar a ser la segona tendència després del HT de la sessió d’investidura, el que és representatiu de les prioritats de la ciutadania.

L'exigència de la immediata derogació pretén recordar que, a la darrera campanya electoral, els principals partits amb opció de govern, excepte el PP, es van comprometre a dur-la a terme. No obstant això, el recent acord entre PSOE i Ciutadans només fa referència a la paralització i no a la derogació. Aquí, a les Illes Balears, el govern també va optar per seguir aplicant la LOMCE fora intentar fer un decret llei per aturar el desenvolupament d’aquesta a la nostra comunitat.

D'altra banda, el col·lectiu educatiu seguim mostrant a la ciutadania els mals d'aquesta Llei creada pel ministre pitjor considerat, Wert. Entre altres qüestions, volem remarcar la institucionalització de la segregació tant per sexe com per poder adquisitiu; de la mercantilització de l'educació; de l'eliminació de l'atenció individualitzada a l'alumnat pels amplis ràtios; de no tenir en compte els ritmes evolutius de l'aprenentatge; de la devaluació de la FP; de la pràctica eliminació de les arts i humanitats; de l'adoctrinament que defensa; de la imposició de directors per interessos ideològics que faciliten el caciquisme; de centrar-se en rànquings i competitivitat en comptes d'educar en valors com succeeix en altres països; del menyspreu cap als docents i la precarietat de la seva taca; d’oblidar l'etapa més important del desenvolupament de l'alumnat, infantil; de la creació de mà d'obra en comptes de persones; de l'eliminació de la possibilitat participativa del Consell Escolar.

Les accions dels col·lectius educatius no es limiten només en el Twitter, sinó que aquesta tarda, a les 18 hores, aquests es mobilitzaran davant el Congrés dels diputats per exigir la derogació de la LOMCE. Demà dijous també es durà a terme una vaga d’estudiants en contra del 3+2, la LOMCE i les retallades en educació. La Plataforma Crida dóna suport a ambdues iniciatives.