REPRESSIÓ
L’Audičncia Nacional tira endavant la imputació del regidor Joan Coma Roura

L' Audiència Nacional espanyola ha decidit acceptar la petició del fiscal i imputar Joan Coma Roura (regidor de la CUP a Vic). El dimecres dia 30 de març a les 8 del vespre al centre cívic Can Pau Raba de Vic es farà una assemblea per articular la campanya de suport a les persones represaliades.

23/03/2016 Drets i Llibertats
Capgirem Vic informaque l’expolicia franquista i actual jutge de l’Audiència Nacional espanyola Ismael Moreno ha decidit acceptar la petició del fiscal i imputar Joan Coma Roura (regidor de la CUP a Vic) per investigar-lo per delicte d’incitació a la sedició per les seves paraules apel·lant a la desobediència davant els tribunals espanyols en el ple municipal del 9 de desembre passat. És la primera vegada des que va començar l’anomenada transició que un càrrec electe és investigat per aquest delicte. Se li pot arribar a demanar fins a 8 anys de presó.

Davant la gravetat d’aquests fets l’assemblea de Capgirem Vic mostra tot el seu suport a en Joan Coma i a la seva família. I demana a la resta de població que se sumi a la proposta més necessària que mai de constituir una plataforma de suport i de lluita davant l’ofensiva judicial espanyolista contra l’independentisme i els drets civils més elementals.

L’assemblea de Capgirem Vic, en coordinació amb en Joan Coma Roura i la seva família, un grup de juristes i el suport de la CUP nacional i Alerta Solidària, reunida aquest dimarts al vespre després que es confirmés la imputació del  regidor, va decidir impulsar una plataforma antirepressiva de suport que s’obre a tota la societat vigatana, osonenca i catalana que està en favor dels drets civils i nacionals. En els propers dies s’articularan les accions de suport i de lluita, entre les quals s’hi preveu una manifestació a Vic per mostrar un rebuig ben clar i contundent a l’ofensiva espanyolista de l’estat i la seva justícia.

La denúncia, no només contra Joan Coma Roura, que és qui finalment ha acabat sent investigat, sinó contra totes les regidores i regidors de l’Ajuntament de Vic que van votar la moció de suport a la resolució de ruptura del Parlament, va venir d'una denúncia de l'ultradretà Josep Anglada, que va dur la documentació a la Guàrdia Civil.

Capgirem Vic i la CUP convoquen la ciutadania en general, entitats i col·lectius, i a les forces democràtiques en general que lluiten pels drets civils de les persones i els drets nacionals de Catalunya i els Països Catalans a participar de l’assemblea oberta que es farà el dimecres dia 30 de març a les 8 del vespre al centre cívic Can Pau Raba. En aquesta assemblea s’ha de continuar articulant la campanya de suport a les persones represaliades, entre elles en Joan, i de lluita davant l’ofensiva espanyolista contra l’independentisme i els drets civils més elementals.