Casals i Ateneus
Inauguració a Badalona d'un nou espai d'Unitat Popular, l’Ateneu Carme Claramunt

La jornada d’inauguració i portes obertes comptarà amb activitats, xerrades, un dinar popular i música en directe

03/03/2016 Cultura
Ja fa uns mesos que Guanyem Badalona en Comú compta amb un local situat al Passeig de la Salut, número 98. Durant aquest temps, la formació rupturista no només hi ha realitzat reunions, sinó que també ha estat adequant l’espai i preparant un projecte social que permetés obrir l’espai al barri i a tota la ciutat.

Finalment, aquest projecte veurà la llum en forma d’ateneu: l’Ateneu Carme Claramunt. L’espai, que vol ser un nou espai de trobada i impuls del projecte de la unitat popular, vol recuperar i reivindicar alhora la figura de la Carme Claramunt, l’única dona badalonina executada al Camp de la Bota durant la repressió franquista.

Per inaugurar l’Ateneu, Guanyem Badalona en Comú ha preparat per a aquest dissabte 5 de març una jornada oberta plena d’activitats. Començarà a les 11 del matí amb una xocolatada i música infantil, que donarà pas a l’acte oficial d’inauguració, amb parlaments i una xerrada de l’historiador badaloní Jordi Albaladejo sobre els ateneus a la història de la ciutat. Tot seguit es farà un dinar popular i una sobretaula amb batucada i cultura tradicional i popular.

Ja a la tarda, a les 16h, es passarà la pel·lícula “Las 13 Rosas”, la història de tretze joves madrilenyes afusellades pel franquisme el 5 d’agost de 1939 per la seva militància política, que lligarà a les 18h amb la presentació del llibre Executada a càrrec del seu autor Emili Ferrando que farà una aproximació a la figura de Carme Claramunt i el seu Consell de Guerra sumaríssim.

La jornada festiva acabarà a partir de les 20h amb un concert del cantant Lenin Jiménez, el grup badaloní de rock LAM i PD Badabronx.