Universitats
Els estudiants encerclaran el rectorat de la UAB per demanar la paralització del 3+2

Denuncien la indiferència del Rector, Ferran Sancho, i l’Equip de Govern en relació a la vaga de l’1, 2 i 3 de març que va comptar amb un seguiment de gairebé el 100% de la Universitat. La resposta del Rector va ser enviar un comunicat a tota la comunitat universitària criminalitzant la mobilització estudiantil, descontextualitzant i obviant els motius pels quals es va dur a terme.

16/03/2016 Educació

La Coordinadora d’Assemblees de la Facultat (CAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha convocat demà a les 12:30h una concentració a la plaça Cívica de la UAB a continuació tot el moviment estudiantil es desplaçarà en una manifestació fins el Rectorat amb l'objectiu d'encerclar-lo. 

En aquest indret, els estudiants tenen previst fer una roda de premsa per anunciar les futures mobilitzacions, ja que després del referèndum i dels tres dies de vaga per demanar la paralització del 3+2, han apuntat que compten amb una major implicació per part de la comunitat universitària que segueix denunciant el menyspreu i indiferència del Rector i l’Equip de Govern.

Recorden que la vaga estudiantil l’1, 2 i 3 de març que va comptar amb un seguiment de gairebé el 100% de la Universitat. La resposta del Rector va ser enviar un comunicat a tota la comunitat universitària criminalitzant la mobilització estudiantil, descontextualitzant i obviant els motius pels quals es va dur a terme.

Així com el referèndum el 2 de desembre d’aquest mateix curs per decidir sobre el futur de la Universitat pública i l’estudiantat es va expressar democràticament a favor de la paralització del 3+2.

Tot i així, els estudians tornaran a demanar el posicionament del Rector i l'Equip de Govern de la Universitat davant la implantació d'aquesta reforma, els resultats obtinguts en el referèndum i de l'alt seguiment de la vaga, així com l'obertura d'un debat amb tota la comunitat educativa de la Universitat Autònoma de Barcelona en relació al model d'universitat.

També donaran continuïtat a les mobilitzacions i mostrar, una vegada més, la unitat de l’estudiantat davant les reformes impositives que està patint la Universitat pública convertint-la en un model d’universitat-empresa on es posen els estudis superiors al servei del mercat en comptes del coneixement.