Ensenyament
Protesta de la #ILPEducaciķ davant la seu d'ERC
16/02/2016 Educaciķ

La Comissió Promotora de la ILP del sistema educatiu ha convocat una protesta, avui a les 16.30h, davant la seu d'ERC per a denunciar que s'ignori aquesta iniciativa legislativa popular i aprofitaran per a fer una crida a pressionar a Junts pel sí perquè s'obri a debatre el futur de país que proposa la ILP. "Perquè un altre món sigui possible una, altra educació és necessària".

Considera que després de la ingent tasca que ha suposat consensuar-la amb més de 160 entitats socials i de recollir gairebé el doble de les signatures necessàries perquè el projecte de llei arribi al Parlament "n'hem recollit 95.000 a tot Catalunya" ara el PP i Junts pel sí conformaran una majoria per derrotar les aspiracions del poble en educació amb l'únic tràmit, obligatori per altra banda, de debatre-la un sol dia al Parlament.

La Comissió remarca que la ILP defensa acabar amb tota l'escola concertada en un plaç de 10 anys, o pública o privada; la gratuïtat des de l'escola bressol a la universitat amb menjadors i transports gratuïts i beques-salari pels estudiants que ho necessitin; la democràcia real als centres educatius, també a la universitat; amb direccions escollides amb la participació de professorat, famílies i estudiants i la inversió suficient en educació (mínim 6% del PIB%) i demana prou retallades d'una vegada. (Llegiu l'articulat complet de la ILP).