Música
Presentació i veredicte Premis Enderrock 2016
12/02/2016 Cultura

El proper dimecres 17 de febrer (12 h) l’Antiga Fàbrica Estrella Damm acollirà la roda de premsa de presentació dels guanyadors definitius dels Premis Enderrock 2016 de la Música Catalana. En l’acte s'anunciaran els artistes, discos i cançons premiats a la votació popular i es lliuraran els reconeixements a la indústria musical catalana.


La XVIII gala de lliurament dels Premis Enderrock de la Música Catalana tindrà lloc el dijous 3 de març al Teatre Municipal de Girona, presentada pel duet Xuriguera & Faixedas. La votació popular ha rebut enguany 17.540 vots d’usuaris únics registrats a través de la pàgina web www.enderrock.cat (un 9% més que l’any passat). 

Reconeixement a la indústria musical
Durant la presentació es lliuraran els reconeixements anuals a la indústria musical: Cases de la Música (10 anys) i les discogràfiques BCore (25 anys), Música Global (20 anys) i Ventilador Músic (20 anys). També es valorarà la trajectòria de Batall Produccions (25 anys) i la publicació Ruta 66 (30 anys). En l’àmbit de festivals es premiarà la tasca de PopArb i de l’Acampada Jove (20 anys), i pel que fa a sales de concerts, el reconeixement serà per a Heliogàbal, pel vintè aniversari.

Premis de la crítica

Els Premis Enderrock atorgats per la crítica ja es van fer públics al gener i són Adrià Puntí pel treball La clau de girar el taller (millor disc de l’any); Xarim Aresté perLa rosada (millor disc de pop-rock); Ferran Palau amb Santa Ferida (millor disc de cançó); Pau Figueres amb Pau Figueres (millor disc de folk), i Núria Graham, amb Bird Eyes com (millor disc en llengüa no catalana). La crítica també ha reconegut a Obeses com a millor artista de l’any i a Trau com a grup revelació. Per la seva banda Els Pets rebran un reconeixement als seus 30 anys de trajectòria ininterrompuda i el premi Joan Trayter a la millor producció es lliurarà a Tomàs Robisco.

L’acte comptarà amb la presència dels músics finalistes i guanyadors, a més de les empreses guardonades per a una foto de família i per atendre als mitjans de comunicació que ho desitgin.