#Correscales
El Correscales arriba a Barcelona després de recórrer 800km denunciant la precarietat laboral

Van portar les seves reivindicacions fins a les portes del MWC i a la seu de Movistar de Barcelona. Ara elaboraran un documental sobre les condicions de vida i la precarietat laboral.

23/02/2016 Drets i Llibertats

El Correscales, la gran cursa per relleus de 800 km, des de Bilbo i Vitòria fins a Barcelona, va finalitzar ahir, enmig d'una gran manifestació de suport i entusiasme per la mobilització contra la precarietat laboral i social, de la mateixa manera que va començar dijous passat a Bilbo.

Cap a la primera hora de la tarda va arribar fins les portes de Mobile World Congress (MWC) on van denunciar l'explotació laboral que pateixen els treballadors a les empreses que aquests dies són al congrés de telefonia, que han titllat de "mafiosos i explotadors" i qualifiquen el congrés "d'aparador d'explotació al que cal combatre".

A continuació, cap a les 19h es va fer una manifestació des dels Jardinets de Gràcia fins a la plaça de Catalunya, on hi ha unicada la seu de Moviestar. Allà es va fer un acte polític i actuacions musicals.

La mobilització ha estat una iniciativa de l’anomenada Marea Blava, formada per treballadores i treballadors de Movistar les qui van començar aquest camí, aixecant-se contra l'explotació extrema amb una potent vaga de més de dos mesos que es va estendre ràpidament pel teixit social. 

De fet, el recorregut del #Correscales no ha estat casual. La ciutat de sortida, Bilbao, és on es va aconseguir que tots els treballadors autònoms que estaven subcontractats passessin a formar part de les plantilles estables de les empreses. I la ciutat d’arribada, Barcelona, és el lloc on se celebra el congrés de telefonia mòbil més important del món.

De Bilbao han passat per Euskadi, corrent dia i nit sense parar per l'Alt Pirineu. A continuació han anat per Osca, Lleida, Vilafranca, Reus, Tarragona, Sant Boi, Cornellà fins a arribar a Barcelona. A cada indret s'han aturat a saludar les lluites locals, mostran la seva solidaritat. També han explicat com Movistar i moltes altres empreses ofeguen la vida de desenes de milers de famílies.

Ara volen elaborar un documental sobre les condicions de vida i la precarietat laboral, per tot plegat compten amb una campanya de micromecenatge on han arreplegat fins al moment més de 122.000 euros.