Corrupció
Clam popular a Valčncia contra la corrupció

El manifest demana que la figura de l’aforament polític en casos de corrupció no siga la coartada per a no ser jutjats i condemnats com en el cas de Rita Barberá.

07/02/2016 Drets i Llibertats

Sota el lema “el poble valencià contra la corrupció, tolerància zero”, milers de persones s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de València. La protesta estava convocada per més de 75 entitats socials, sindicals, polítiques i ONGs a la plaça de l’Ajuntament i ha finalitzat a la seu del Tribunal Superior de Justícia.

Es dóna el cas, que daant de l'edifici judicial es troba el domicili de l'exalcaldesa de València, Rita Barberá, on els manifestants han estat aturats durant diversos minuts cridant frases com "Rita a Picassent" (on està situada la presó) o "Retorna els diners".

Durant la marxa s'han cridat frases com "el poble valencià no és corrupte", "retornin els diners de la corrupció" o "zero impunitat, corrupció zero", i s'han exhibit pancartes i cartells amb frases com "La corrupció com la paella, en cap lloc com a València".

Durant la lectura del manifest a la plaça l'Ajuntament han denunciat el "alt cost" que durant generacions hauran de pagar els valencians per "tractar de revertir el dany social i econòmic que ha generat la corrupció sistemàtica" d'una "minoria de dirigents polítics per "finançar il·legalment el PP".

Els convocants han exigit a la justícia que s'arribi "fins al final" en la lluita contra la corrupció i es creuen mecanismes de transparència en les administracions.