#Correscales
Avui comença a Bilbo el Correscales

A les 18.30 el Correscales arrencarà amb un acte simbòlic a la botiga Movistar del carrer Buenos Aires de Bilbao. 

18/02/2016 Drets i Llibertats
Aquest dimecres, s'han escalfat motors a Bilbo pel Correscales a la plaça Inguratu, una concentració en la qual unes 200 persones d'una gran varietat de col·lectius, organitzacions i moviments socials han envoltat la plaça circular per convocar al Correscales que sortirà matí d'aquest mateix lloc a les 18.30h, molt proper a la tenda Movistar

Un fons comú cooperatiu per a col·lectius en vaga indefinida, un documental i una carrera de 800km de Bilbao a Barcelona. El Correscales aspira a recaptar 150.0000 euros gràcies al micromecenatge de promoció col·lectiva més gran que s'ha realitzat mai en l'Estat espanyol.

Més de 200 organitzacions socials, polítiques i sindicals estan compromeses en aquesta iniciativa de lluita contra la precarietat laboral i vital. Més de 500 cofinanciadores dels moviments socials, laborals, col·lectius i centenars de persones són els protagonistes (que han permès recaptar més de 115.000 euros. La solidaritat els ha desbordat i ho seguirà fent, desenes de xerrades, presentacions i altres activitats de suport programades als Països Catalans i a Euskal Herria acompanyessin a aquesta carrera de relleus de 800 quilòmetres.

Fa uns mesos van ser milers els treballadors i treballadores de Movistar els que van emprendre aquest camí, aixecant-se contra l'explotació extrema amb una potent vaga de més de dos mesos que es va estendre ràpidament pel teixit social. Avui, reprenen col·lectivament aquesta lluita; primer retornant les desenes de milers d'euros amb els quals es va finançar aquesta vaga i després, creant la base econòmica i de suport de la següent.

Ara seguiran teixint una xarxa de lluita, entusiasme i complicitats al llarg del recorregut. De Bilbao, d'on sortiran avui, baixaran cap a Iruña i seguiran corrent dia i nit sense parar per l'Alt Pirineus aragonès passant abans per ciutats com Donosti. S'aturaran a saludar a les lluites locals, mostraran la solidaritat amb els 8 de Yesa, recolliran fons econòmics en les desenes de pobles i ciutats per on passarà el Correscales i explicaran com Movistar i moltes altres empreses ofeguen la vida de desenes de milers de famílies.

Passaran per Osca, Lleida, Vilafranca, Reus, Tarragona, Sant Boi, Cornellà fins a arribar a Barcelona el 22 de Febrer, en la inauguració del Mobile World Congress per recordar-lis que la tecnologia més avançada se sosté sobre les escales de la precarietat. .

En aquest enllaç trobarà el recorregut exacte i les hores d'arribada i sortida del trajecte Bilbao Barcelona que realitzarem entre el 18 i el 22 de febrer.