Homofòbia
Refan el mural a Manlleu que va aparèixer atacat amb comentaris homòfobs

El mural a Manelleu que va aparèixer guixat i amb una frase de marcat contingut homòfob ja ha estat repintat

13/12/2015 Gènere

El passat 8 de desembre del 2015, en el marc dels actes de celebració del 13è aniversari del Casal Popular Boira Baixa de Manlleu, els membres del casal pintar un mural conjuntament amb La Xinxa, el grup feminista de Manlleu i TalComSom, l’associació LGTBI de la Catalunya Central que reivindicava la llibertat sexual.

Un dia després el mural va aparèixer guixat i amb una frase de marcat contingut homòfob.

Els  col·lectius de la població de Manllenu han denunciat "frontalment aquest atac homòfob, i ens emplacem a seguir treballant incansablement perquè fets d’aquest tipus no es tornin a produir. Actes com aquest demostren que encara queda molta feina per fer al nostre poble per aconseguir, veritablement, que a Manlleu tothom pugui estimar lliurement a qui vulgui, com vulgui i quan vulgui."

També han denunciat que no és un atac aïllat, ja que es tracta "d’una de les manifestacions de la moral conservadora, malauradament encara hegemònica a la nostra societat, que rebutja qualsevol acte que surti de la monogàmia i l’hetereonormalitat, és a dir, de les pautes, models i conductes que ens han volgut impossar culturalment. Són moltes les actituds i imposicions que diàriament atempten als drets LGTBI, i moltes d’elles passen desapercebudes."