31-D
Els actes de la Diada de Mallorca sota l'horitzˇ de la sobirania dels Pa´sos Catalans

Aquest vespre Sóller acollirà encesa de torxes a Plaça amb la lectura d’un manifest i amb una ballada amb el grup Al-Mayurqa.

27/12/2015 PolÝtica

'De l'autonomia a la Sobirania' aquest és el lema que ha triat la Plataforma 31 de Desembre per la tradicional manifestació amb motiu de la Diada de Mallorca.

Enguany la manifestació serà el dimecres 30 de desembre i començarà a les 18:00 i com cada any, sortirà del passeig des Born, i després de recórrer diversos carrers del centre de Palma, conclourà a la plaça del Patins.

Al final del recorregut, Pere Sànchez, director del documental “La Resistència”, serà l’encarregat de llegir el manifest reivindicatiu d’enguany. 

Els Convocants de la Manifestació volen centrar les reivindicacions de la Diada 2015 en tres eixos:

1. La reivindicació del 31 de desembre com l’autèntica Diada de Mallorca; 2. El dret a decidir de Mallorca, així com de la resta dels Països Catalans i 3. Un finançament just per a les Illes Balears.

La manifestació clourà amb un concert organitzat per Ona Mediterrània, a la mateixa plaça dels Patins, amb l’actuació de les formacions musicals Al Mayurqa, Mobeim i Xarxa.

Les entitats que formen part de la Plataforma 31 de desembre són: l'Assemblea Sobiranista de Mallorca. l'Ateneu Pere Mascaró, Esquerra Republicana., Fundació Emili Darder, Grup Blanquerna., Joves d’Esquerra Republicana, MÉS Joves, MÉS per Mallorca, STEI Intersindical i Unió Obrera Balear.

 

Sóller

Aquest diumenge, a partir de les 20h la Comissió 31D a Sóller organitza el ja tradicional acte per la diada de Mallorca. Enguany, l’acte consistirà en una encesa de torxes a Plaça amb la lectura d’un manifest i amb una ballada amb el grup Al-Mayurqa. Hi haurà torrada per sopar amb opció vegetariana, amb postres i begudes. Si plou, l'acte es farà al Col·legi Sant Vicenç de Paül.

Felanitx

Ahir a Felanitx, el SEPC i l’Assemblea Jove de Felanitx, amb la col·laboració de Bloc per Felanitx, van organitzar  una jornada festiva i reivindicativa on la glossa i la cançó han esdevingut l’eix vertebral.

Amb el títol, ‘Feim Diada, Feim poble’, l’acte, va començar a les 18:00 hores a ‘Sa Font’ de Felanitx, amb actuacions dels glossadors Maribel i Mateu Xurí. El recital va continuar amb nadales interpretades per Marcel Pitch i Càndid. El concert, va cloure amb les actuacions de Fonoi, Garanya i Metacorc. 

l’esquerra alternativa i anticapitalista

Per la seva banda, col·lectius de l’àmbit de l’esquerra alternativa i anticapitalista sota el Bloc d’Unitat Popular han fet públic els actes de la Diada d’enguany, així com el manifest 'Construïm la Unitat Popular'. Xerrades, música, trobades, etc., que se celebraran arreu de Mallorca, serviran per reivindicar l’esperit del sobiranisme i la identitat nacional de les Illes. L’agenda dels actes és la següent:

Palma

27D: Xerrada ‘Independència perquè? Com? A canvi de què?’. L’acte, organitzat per Arran Mallorca, se celebrarà al Casal Voltor Negre a les 19:00 hores.

29D: ‘Festa de la Diada’ al Teatre Sans a partir de les 19:00 hores. Es celebrarà un acte de la CUP Palma que comptarà amb la intervenció del diputat i líder de la CUP, Antoni Baños.

30D: Acte Polític CUP+EIM a la Plaça del Tub. Dinar popular a les 12 hores a l’ecoxarxa. Manifestació unitària a les 18.00 hores al passeig del Born. Concert a la plaça dels Patins.

Manacor

28D: Manifestació Juvenil a les 18.00 hores a la Plaça Sant Jaume. Ho organitza Arran-SEPC; Gala Popular organitzada per Endavant a l’Espai na Camel·la.

Vilafranca

27D: Xocolatada i Nadales Populars al Casal d’Entitats a les 19.30 hores. L’acte està organitzat per Pla de Mallorca en Marxa.