Mataró necessita un acord plural per la sobirania

PER JULI CUÉLLAR GISBERT, HISTORIADOR I REGIDOR DE LA CUP A L'AJUNTAMENT DE MATARÓ

26/08/2015 Juli Cuéllar
Juli Cuéllar Juli Cuéllar | Autor: Llibertat.cat

El món local i el municipalisme són, per la seva proximitat a la ciutadania, l’eina més potent de què disposem per a construir un país lliure i socialment just.

L’adhesió de Mataró a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) és, doncs, un pas necessari per situar el nostre municipi al capdavant del procés de ruptura amb la Constitució Espanyola i a favor de la restitució de la sobirania, requisits bàsics per iniciar un procés constituent, sense ingerències ni limitacions, en el qual el poble català ho decideixi tot: tant la relació que volem establir amb el Regne d’Espanya i la Unió Europea, com el model econòmic i de drets socials.
Mataró no és una excepció i compta amb una majoria social sobiranista, que des de la pluralitat, fa temps que també s’expressa a les urnes.

Som moltes les persones que estem avorrides i fartes de la caritat, de la resignació, de la paciència i el seny paralitzador, d’acatar unes lleis inquisitorials i un ordre establert “por derecho de conquista” que només ha servit per enriquir a les oligarquies .

Per això, l’adhesió de l’Ajuntament de Mataró a l’AMI és, malgrat tots els matisos, un factor progressiu.

És cert, però, que aquesta adhesió s’ha plantejat a les portes de les eleccions del 27S i que el clima electoral dificulta el debat serè i l’assoliment d’acords amplis. No obstant això, convé que el bloc democràtic a favor del dret de decidir eviti les trifulgues partidistes, ja que un desacord ens deixa a tots fora de joc i, en canvi, esperona l’espanyolisme residual.

Cal doncs, que les regidores i els regidors del Ple de l’Ajuntament de Mataró actuem amb generositat per a teixir complicitats a favor d’una nova Res publica sobirana i un nou contracte social que doni resposta a les situacions d’urgència social que afecten a tantes persones de la nostre ciutat i del nostre país, així com també a les expectatives del moment de canvi polític que estem protagonitzant entre tots plegats.

Juli Cuéllar Gisbert
Regidor de la CUP a Mataró