Independentisme
Poble Lliure inaugura la seva segona seu nacional i consolida el seu creixement

Es va anunciar va anunciar la creació de la nova “Escola de formació Toni Lecha” en homenatge al militant històric de l’independentisme que va morir ara fa dos anys i a qui la setmana que ve es retrà homenatge en un acte.

15/06/2015 Política

Poble Lliure va inaugurar ahir la seva nova seu nacional a Barcelona al districte de Sants que va comptar amb més d’un centrar de persones. L’acte, que va començar a amb un dinar a partir de les dues de la tarda, va comptar amb les intervencions dels militants històrics de l’independentisme, Blanca Serra i Carles Castellanos, i va ser clausurat per la portaveu nacional de Poble Lliure, Maria Corrales.

Serra va donar inici a l’acte explicant la figura històrica del general austriacista Joan Baptista Basset durant la guerra de successió que dóna nom a la seu nacional de Barcelona i de València. Basset va ser el militar que va encapçalar la revolta valencià contra Felip V al capdavant dels maulets en un batalló format per catalans, valencians i balears que van lluitar, tant al País Valencià, com al Principiat de Catalunya. D’aquesta manera, Blanca Serra va reivindicar la memòria històrica d’aquest personatge històric de gran simbolisme per la unitat dels Països Catalans i va queixar-se de que no hi hagués cap carrer a Barcelona destinat a la seva figura.

Per la seva banda, Carles Castellanos va voler fer una al·legoria a la necessitat de formació en els moments en que la lectura ha quedat desbancada per les últimes tecnologies. Així, Castellanos va fer èmfasi en que no hi ha cap canvi històric ni revolucionari que no s’hagi donat a través d’una àmplia formació i capacitat d’anàlisis, i va anunciar la creació de la nova “Escola de formació Toni Lecha” en homenatge al militant històric de l’independentisme que va morir ara fa dos anys i a qui la setmana que ve es retrà homenatge en un acte.

Finalment, la portaveu nacional de Poble Lliure, Maria Corrales, va cloure l’acte fent un homenatge als membres més antics de la formació sense els quals, va assegurar, “les noves generacions mai haguéssim tingut un camí des del qual continuar caminant”. Així mateix, Corrales va fer èmfasi en la necessitat de l’existència d’una organització estratègica consolidada en els moments en que sembla que la transformació social comença a ser “irreversible” i per la qual, va assegurar, “donarem el millor de cadascun de nosaltres”.

L’acte també va comptar amb les salutacions de membres de la CUP, com  la de Marc Santasusana, nou conseller de Sants-Montjuïc per la formació i de Joves pel Dret a Decidir (JoDD) del País Valencià i va finalitzar-se cantant la Internacional i els Segadors. La primera seu nacional de Poble Lliure va ser inaugurada el passat 25 d’Abril a València on, juntament amb altres organitzacions internacionals, es va a dur a terme la signatura de la Declaració de València i que va comptar amb l’assistència de més de 200 persones.