Refugiats
Més de dues mil persones exigeixen el tancament del CIE de la Zona Franca de Barcelona

Una de les portaveus de SOS Racisme, Mercè Duch, ha denunciat que el centre porta "una motxilla de morts"

20/06/2015 Drets i Llibertats

En un ambient festiu i reivindicatiu, més de dues mil persones s'han manifestat aquesta tarde davant del Centre d'Internament d'Estrangers  (CIE) de la Zona Franca exigint, un cop més, el seu tancament. Els assistents han remarcat que ha estat una de les més nombroses de les que s'han fet.

La mobilització, que coincidia amb la Diada Mundial de les Persones Refugiades, estava convocada per Tanquem els CIE, SOS Racisme i Migra Studium. També hi ha participat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, juntament amb altres representants de Barcelona en Comú, la CUP-Capgirem Barcelona i Guanyem Badalona en comú, entre altres.

El periodista Carles Solà, especialitzat en immigració, ha conduït l'acte polític, que ha comptat amb la participació de la portaveu de SOS Racisme, Alba Cuevas; un representant de l’Espai Immigrant del Raval i un representant de Migra Studium. A més a més, diverses persones que havien estat internades en el CIE han denunciat com es van veure humiliades allà dins. També hi han hagut diverses actuacions musicals de caire reivindicatiu

Alba Cuevas, ha remarcat que cal "pressionar al Parlament de Catalunya" perquè clausuri el centre. "Estem convençuts que els grups parlamentaris estaran a l'alçada i aprovaran la resolució per tancar el CIE", ha afegit.

La concentració l'ha tancat, de nou, la plataforma tancarem el CIE. Una altra de les seves portaveus, Mercè Duch, ha denunciat que el centre porta "una motxilla de morts" i ha exigit als grups parlamentaris que encara no s'han posicionat que ho facin. D'altra banda, apuntar que la presència de furgones antiavalots dels Mossos d’Esquadra ha estat discreta

Cal recordar el 2 de juliol, el Parlament debatrà si el tanca o no. Els partits que segur que hi votaran a favor són ERC, ICV-EUiA i la CUP, però CiU i el PSC encara no han decidit el sentit del seu vot, que serà decisiu per a la moció.