Sanitat pública
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública protesta contra la privatització
18/06/2015 Salut
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona (format per la CUP, la CGT, Co.Bas i persones a títol individual) ha volgut denunciar, un cop més, la privatització de la sanitat encoberta a la nostra ciutat, com arreu de Catalunya. La protesta d’avui, però, s’ha emmarcat en el conjunt d’accions reivindicatives que s’han dut a terme mentre els diputats i diputades debaten sobre la sanitat al Parlament de Catalunya, al llarg de les jornades d’ahir i d’avui.

El conjunt de manifestacions, concentracions i actes s’han dut a terme arreu de Catalunya amb l’objectiu de denunciar les conseqüències de l’actual model sanitari: mercantilització de les dades mèdiques dels pacients a través del Visc+, exclusió del sistema sanitari de persones migrades o sense casa, triple llistes d’espera, fragmentació de l’ICS i conseqüents desmantellament... aquesta darrera qüestió és la que ha centrat la concentració del Grup de Treball a les portes de l’Hospital Santa Tecla.

Agustí Aragonés, membre de la CGT a l’Hospital Joan XXIII (HJ23) ha recordat la denúncia que va fer la seva secció sindical just ahir, en relació a la derivació d’activitat quirúrgica de l’HJ23 al CAP Llevant, de la Xarxa Santa Tecla. Aragonés ha afirmat que es tracta d’una mesura “per a desviar diners públics a una entitat privada, nosaltres volem que l’activitat quirúrgica es quedi a l’hospital i es podria fer si obrissin tots els quiròfans que hi ha també a les tardes”.

Per la seva banda, Laia Estrada, regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, ha instat a totes les forces polítiques de la ciutat a comprometre’s amb la defensa de la sanitat pública i de l’Hospital Joan XXIII “de manera real i anant més enllà de la crítica a les retallades pressupostàries, perquè el veritable problema és el model sanitari que tenim, basat en la cohabitació públic-privada”. En aquest sentit, ha recordat que al ple monogràfic de salut “la CUP hem denunciat aquest model dissenyat per Marina Geli i Josep Prat i hem exigit l’aturada dels Plans Funcionals del Tarragonès i el Baix Penedès, que són l’embrió del Consorci Sanitari de Tarragona”.

En aquest mateix sentit, Irene Expósito Barea, també membre del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, ha remarcat que “la nostra reivindicació es centra en defensar un model de sanitat 100% públic, de titularitat, provisionament i de gestió, que eviti l’opacitat i que impedeixi fer negoci a costa de la salut de les persones”.

La protesta ha finalitzat anunciant que el 9 de juliol tindrà lloc la 3a tancada de defensa de l’HJ23 i convidant usuaris i treballadors a assistir el proper 6 de juliol a una xerrada sobre els Plans Funcionals i les seves conseqüències.