#ILPEducaciķ
Vora cent mil signatures per la #ILPEducaciķ

La recollida de signatures es va iniciar el 13 d’octubre, amb l’acreditació al Parlament de 208 persones fedatàries. Al llarg d’aquests mesos, s’han dut a terme més de 200 taules de recollida de signatures, en les quals ha participat molta gent d’arreu del territori català.

22/05/2015 Educaciķ
Vora cent mil signatures per la #ILPEducació Vora cent mil signatures per la #ILPEducació

Aquest dijous ha finalitzat l’etapa de recollida de signatures de la #ILPEducació amb la bona notícia que s'han recollit 94.321. Aquest nombre s’ha aconseguit gràcies a l’esforç de molta gent que ha treballat incansablement perquè aquesta proposta de Llei sigui debatuda, i si pot ser aprovada, en el Parlament de Catalunya. El suport de més de 90.000 persones a les propostes d’aquesta ILP fa que s’hagi superat amb escreix aquest objectiu.

Des de la constitució de la Comissió Promotora creada el 25 de juny de 2014, s’han anat adherint diferents entitats i organitzacions que amb el seu suport han permès multiplicar-ne la difusió. Actualment en són 159, que representen tots els sectors de la comunitat educativa i diferents moviments polítics i socials.

La recollida de signatures es va iniciar el 13 d’octubre, amb l’acreditació al Parlament de 208 persones fedatàries. Al llarg d’aquests mesos, s’han dut a terme més de 200 taules de recollida de signatures, en les quals ha participat molta gent d’arreu del territori català.

També s’han fet uns 250 actes públics, i multitud de debats en assemblees de mestres, famílies i estudiants, pretenent que arribés la veu d’aquesta proposta totes les ciutats i pobles. Així s’ha volgut que tothom tingués consciència que el sistema educatiu d’un país és cosa de tots.

En aquesta ILP s’expressen els mecanismes mitjançant els quals construir un sistema educatiu de bressol a universitat sota els següents principis: públic, gratuït, laic, popular, democràtic, inclusiu, coeducador i en català. Les següents són les seves propostes més importants: Fer efectiu, real i universal el dret a l’educació, per part de tota la ciutadania, independentment del seu origen social. Gratuïtat de bressol a universitat; Reduir progressivament els diners públics que es destinen, en forma de concerts, als centres privats, i donar-los la oportunitat que s’integrin a la xarxa pública i recuperar la gestió democràtica dels centres educatius i universitats.

En moments d'incertesa i crisi social com la que estem vivint, l'educació juga un paper cabdal per a un moviment de transformació cap a una societat més lliure i més justa. Actualment no tots els infants i joves tenen les mateixes oportunitats per accedir al sistema educatiu, base per construir un país de i per a tothom.

Finalment, els organitzadors van  agrair a totes les persones que han fet possible arribar fins aquí. Juntes creiem que per a que un país millor sigui possible, una altra educació és necessària.