Sanitat pública
Teresa Forcades se sumarà al rebuig al consorci sanitari de Lleida

en un acte el 14 de febrer a Bellpuig on farà una crida a assitir a la manifestació del 21F, on també hi participarà

05/02/2015 Salut
Teresa Forcades suma la seva veu al moviment ciutada d’oposició al Consorci Sanitari de Lleida (SIS) i participarà de l'acte que la Marea Blanca de Ponent i Pirineusorganitza el dissabte 14 de febrer a les 12h al Teatre Armengol de Bellpuig.

Aquest serà l'acte central de les mobilitzacions i activitats organitzades durant les setmanes prèvies a la manifestació del dissabte 21 de febrer, que vol ser un clam a aturar el projecte de consorci. Sota el lema "El consorci és seu, la salut és nostra" la mobilització exigirà la paral·lització del projecte perquè és rebutjat per la majoria d'usuaris i treballadors que el consideren una imposició ideològica per avançar a un sistema sanitari més privat, menys transparent i menys democràtic.

Després d'onze mesos de lluita sostinguda, de 38.575 signatures i de més de 300 actes i mobilitzacions i dos manifestacions massives, la Marea Blanca està organitzant, durant tot el mes de febrer, diversos actes per mostrar que el rebuig al consorci s'estén a totes les comarques de Ponent i per difondre les conseqüències negatives d’aquest ens sobre el model de sanitat pública. Pretén respondre la imposició política dels impulsors del Consorci, que obvien la opinió de la ciutadania organitzada i estan portant a terme una campanya de legitimització (pagada amb diner públic) amb milers d'octavetes, videos que obliguen a projectar als CAP, publicitat, etc. Amb la voluntat de respondre-la, a Marea Blanca convida Teresa Forcades per exposar el seu posicionament respecte el Consorci sanitari i perquè aporti la seva lúcida visió en defensa de la sanitat pública. Juntament amb ella, parlarà el Dr.Capacete, metge de Lleida.