Comunicació
Dissenyen una samarreta d'homenatge al periodista Ramon Barnils

Es tracta d'una samarreta d'homenatge a Ramon Barnils i a favor de la llibertat de premsa, amb el lema "BRNLS DON'T OBEY" i una imatge del periodista

24/02/2015 Comunicació

Productes de la terra ha dissenyat una samarreta d'homenatge al periodista Ramon Barnils i a favor de la llibertat de premsa, amb el lema "BRNLS DON'T OBEY", (Barnils no obeeix) fent una clara referència a l'artista nordamericà Shepard Fairey  i la seva obra i campanya "Obey Giant" (Obeeix el gegant).

Una Idea del dissenyador Josep Maria Ganyet i l’il·lustrador Jordi Calvís.

Un model per al periodisme independent

Ramon Barnils i Folguera (Sabadell, Vallès Occidental, 13 d'octubre de 1940 - Reus, Baix Camp, 14 de març de 2001) fou un periodista català. Al llarg de la seva intensa carrera va col·laborar als diaris Tele/eXpres, El Correo Catalán, Avui, La Vanguardia i El Mundo, i a les revistes Amb Potes Rosses, El Món, Ajoblanco i El Temps. També va treballar a les agències de notícies Europa Press i Agència EFE, on va impulsar el primer servei de notícies en català, els anys 80. Contrastant, MediaCat i el Grup Ramon Barnils són hereus de la tasca i la trajectòria de pensament i periodisme crític de Barnils.

Va ser molt actiu al a ràdio, i intervingué a Catalunya Ràdio des del naixement de l'emissora com "El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico", i "El mínim esforç", que presentava al costat de Quim Monzó i Jordi Vendrell (La Mercantil Radiofònica). També va ser a les tertúlies d'actualitat política del programa clausurat "L'orquestra" i "Postres de músic."

Barnils va ser un paradigma de la independència professional i del periodisme crític, i va exercir de professor de periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona entre 1976 i 1985. També va exercir un gran mestratge sobre una àmplia generació de periodistes.