1986- 4 independentistes detinguts a Sants

4 independentistes detinguts a Sants

01/02/1986 Tal dia com avui
Notícia sobre les detencions publicada al diari AVUI el 2 de febrer de 1986 Notícia sobre les detencions publicada al diari AVUI el 2 de febrer de 1986

L'1 de febrer de 1986 els CSPC i l’MDT havien convocat un acte d'homenatge nacional als patriotes morts en combat però a darrera hora l'Ajuntament de Barcelona retira el permís per celebrar-ho a les Cotxeres de Sants i es produeix una concentració a les portes de l'edifici on Jordi Moners fa un petit parlament amb un megàfon davant dels 300 assistents a l'acte.  El boicot de l'Ajuntament de Barcelona es tal que s'arriben a apagar durant uns minuts les llums exteriors de les Cotxeres de Sants i poc després els concentrats imporvisen una marxa pel barri de Sants que acaba amb forts enfrontaments amb la policia quan els manifestants volen arribar a la plaça Espanya on el rei Juan Carlos I estava visitant la Fira de Barcelona.

Els disturbis comencen davant la seu de districte del carrer de Sants quan la policia antidisturbis talla el pas als manifestants i els dissol disparant pilotes de goma. Poc després alguns manifestants intenten cremar mitjançant còctels molotov un autobús urbà buit però l'incendi és apagat per policies de paisà que disposen d'extintors. Durant la jornada es produeixen 4 detencions. Dos dels detinguts, els militants de l'MDT de Girona Joan Calauló i Lluís Tell (germà petit del militant de l'MDT Quim Tell) vàren ser alliberats el dia següent.